perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesäresepti: hampurilaiset

Kesä on grillailun aikaa! Itse en niinkään fanita makkaraa, mutta kaikkea muuta tulee kyllä grillailtua. Älkää luulko kuitenkaan liikoja, reseptikirjo on hyvin yksipuolinen kuitenkin! Mutta terveellistä ja hyvää saa jo grillailemalla esimerkiksi ananasta ja maissia ja kanapihvejä! Joka tapauksessa ne maistuvat paremmalta kuin sisällä pannulla paistaen.

Erikoistuimme viime kesänä hampurilaisten tekemiseen pihviprässin myötä. Kyllä, jauhelihapihvien tekemiseen tarvitaan oma prässinsä :D Hampurilaiset onkin kesällä erittäin hyvää grilliruokaa eikä loppunen lopuksi lainkaan niin epäterveellistä kuin amerikkalaisissa tv-sarjoissa.



Tarvitaan:

  • Jauhelihaa
  • Chorizo-makkaraa
  • Mausteita
  • Tomaattia
  • Sipulia
  • Sämpylä
  • (Cheddar-juustoa)

Corizo-makkara pilkotaan pieneksi ja heitetään jauhelihan sekaan kuten myös halutut mausteet, hieman pippuria ja hieman suolaa riittää tähän mainiosti. Suolaakaan ei välttämättä, koska makkara itsestää on suolaista vaikka sitä laitetaan aika vähän (oman maun mukaan). Muotoile sitten jauhelihasta pihvit. Mitään kanamunia, korppujauhoja tai muuta ei tarvita, pihvit pysyy kyllä kasassa.

Sitten vain pihvit grillille! Mukaan reunalle sämpylät lämpiämään ja viipaloidut tomaatit ja sipulit myös. Kun pihvit ovat kypsiä voi päälle laittaa halutessaan cheddar-juuston viipaleen menettäen hieman annoksen terveellisyyttä.

Sitten hampurilainen kasaan! Tomaattiviipaleet ja sipulit väliin ja jos haluaa, jotain kastiketta myös. Itse käytin jotain BBQ-kastiketta, merkkiä en taasen muista... Ei myöskään se terveellisin vaihtoehto, mutta tilkka makua antamaan!

Hampparit olivat erittäin hyvä ruoka rankan treenin jälkeen. Todellakin ansaitsin omani! Lopputulos ei näytä ihan niin terveelliseltä kun juusto valuu pitkin reunoja, mutta kun sen jätätte pois, hyvä tulee :) Itselleni iski heikko hetki, vaikka juusto onkin vain kaksi siivua :D

Seuraavaksi testaukseen erilaiset kasvisnyytit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti