torstai 25. lokakuuta 2012

Päivän resepti: Kanaa salsakastikkeella

Kana voi olla loppujen lopuksi aika tylsää ruokaa, ainakin omasta mielestäni. Ainakin kun sitä syö usein. Ja itse olen huomannut, että tulen helpommin täyteen kun ruuassa on makua ja mausteita! En tiedä mistä tämä johtuu, mutta pelkät kasvikset, kanan tai kalan pala ja riisi ei saa masuani täyteen.


Tänään sitten bongasin vanhasta Muscle and Fitness Hers -lehdestä tämän reseptin ja päätimme kokeilla sitä heti. Pidän tosi paljon tex mex -ruuasta, joten uskoin tämän olevan makuuni. Ja makua siinä oli, kun valitsi tulisen salsa-kastikkeen! Ehkä vähän liikaakin :D Mutta maha tuli täyteen tosiaan. 


Ravintoarvot annosta kohden

Energia: 370 kcal ¤ Proteiinia: 32 g ¤ Rasvaa: 2 g ¤ Hiilihydraatteja: 2 g

Ja tekeminen ei tämän helpommaksi voi mennä! Tarvitset vain kanaa, fileepihveinä, tai miten haluat ja tacomaustetta sekä salsakastiketta.


Ensin kanat pyöritellään tacomausteessa, minkä jälkeen niitä paistetaan pannulla ihan hetki, niin että pinta kypsyy. Tämän jälkeen laita kanat uunivuokaan, mihin laitat salsakastikkeen ja laita vuoka uunii 175-asteeseen. Kypsennä noin 20 minuuttia, riippuen onko kyseessä ohuemmat vai paksummat pihvit vai suikaleet. Jos haluat, voit puolessa välissä kypsentämistä laittaa päälle hieman juustoa, esimerkiksi cheddaria.

Ja siinä se! Itse tuli otettua kaveriksi riisiä sekä raejuustoa. Tietenkin olisi pitänyt olla myös paljon vihanneksia, mutta oikeasti minä unohdin ne! 

Erittäin helppo, halpa ja maittava ruoka. Salsaa ei kuitenkaan kannata laittaa mukaan ihan liikoja. Riittää, että kastiketta on kanojen päällä. Itse tuli laitettua liikaa, ja se meni kyllä hukkaan ja kanat uivat kastikkeessa liikaa. Mutta jää kyllä jatkossakin ruokailuihini tämä resepti :)

Ravintoarvot alkuperäisestä reseptistä

2 kommenttia:

  1. Pitääkin joskus kokeille, meillä kun on yleensä ideat vähissä keittiössä :D

    VastaaPoista
  2. Tarvitseeko tällaiseen ihan reseptin, meinaan tuon vetäisee päästä vaikka kolmevuotias kokin alku tai se nörtti jolla on kaapissa salsaa ja jääkaapissa sitä jokapäiväistä broilerinsuikaletta tai -rintafilettä. Kokeilkaas muuten huviksenne maustettuja korppujauhoja tacoseoksen sijaan. Aivan mahtavia ja samoja on noi raflojen nugetit, daa

    VastaaPoista