sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Herkuttelua: Proteiinikeksit!

Jos sitä saisikin syödä keksejä ihan ilman mitään tunnontuskia? Ja ne olisivat vielä terveellisiä ja saisit kaiken lisäksi niistä kunnon annoksen proteiinia? Ihan liian hyvää ollakseen totta, joten minun oli aivan pakko kokeilla tätä keksi-reseptiä kun sen löysin! Mikään ei ole parempaa kuin keksit ja kylmä maito!



Ainekset ovat yksinkertaiset ja löytyvät suurimmaksi osaksi jo valmiiksi kaapista. Pitkään olen haaveillut ostavani vanilijan makuista heraprotiinia, koska se sopii hyvin leivontaan, mutta kerranko joissan reseptissä oli suklaan makuista mitä minunkin hyllystä löytyy! Ja sitten leipomaan :)

Tarvitset:
  • 1,5 dl suklaanmakuista heraproteiinia 
  • 2 dl kaurahiutaleita/lesettä 
  • makeutusainetta oman maun mukaan (esim. stevia)
  • 2 munanvalkuaista 
  • ½ banaania muussattuna 

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon muussattu banaani. Lisää valkuaiset ja sekoita. Taikinan pitäisi olla sellaista, että siitä saa lusikalla nokareita.

Ota lusikalla taikinasta nokareita ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keksit 200 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat jähmettyneet ja saavat hiukan väriä.

Keksit tulevat aika mukavan rapeiksi uunissa. Älkää ihan liikoja kuitenkaan odottako, ei ne voittoa vie kunnon voilla ja sokerilla varustetuista kekseistä! Pahimpaan napostelun nälkään toimivat kyllä :)

Alkuperäinen resepti: Fast

6 kommenttia:

  1. ravintoarvot? Laskitko ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut laskettua, koska en punninnut tarkkaan raaka-aineita. Nyt laskin ihan arviolta, mitä olisi voinut olla niin koko satsissa: 550kcal, 57g proteiinia, 52g hiilareita ja 12g rasvaa. Tosiaan, arvio vain. Ja tuo koko pellillisessä keksejä, itse tuli syötyä kerralla vain muutama :)

      Poista
  2. Namnam,laitoin just pellillisen uuniin! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Hyvä jos resepti toimii! Terveellisiä herkutteluhetkiä :)

      Poista