keskiviikko 20. elokuuta 2014

Treenituristin Tampere

Viikonloppu vierähti Tampereella. Toinen puoliskoni suuntasi FAF Foundation koulutukseen ja itse sain lomailla aurinkoisessa kaupungissa kaksi päivää. Normaalistihan tämä tarkoittaisi villiä shoppailua kun kukaan ei ole rajoittamassa, mutta tällä kertaa opiskelijabudjetti ei sallinut... Piti siis keksiä jotain muuta ja se jokin muu oli armoton kuntoilu!

Tampere tuntuu olevan pullollaan legendaarisia treenipaikkoja, mistä ensimmäisenä tuli mieleen Wolf Fitness Club. Luulen että paikka on jokaisen fitness pupun unelma ja siellä treenaavat maamme parhaat fitness kilpailijat. Ei ennakkokäsitykseni paljoa pieneen mennyt. Heti kun sisään käveli, odotti aulassa pöydällinen kaapin kokoisia personal trainereitä. Valitse omasi. Treenaajia oli kuitenkin salilla laidasta laitaan, eikä oloaan tarvinnut tuntea huonommaksi vaikka prässiin ei lastaa 200 kiloa rautaa.

Wolf Fitness Club, Tampere


Itselle uudella salilla treenaaminen on aina hankalaa... Kaikki on hukassa, laitteet ovat outoja ja säädöt eivät ikänä täsmää. Tämän takia päätinkin vetää kunnon jalkatreenin, sen kanssa ei voi mennä paljoakaan pieleen! Prässit, polven koukistus ja ojennus laitteet ja tangot löytyy kaikkialta. Silti treeni meni pitkälti haahuiluksi, kurkkimiseksi ja oleiluksi. Mitä sitä tekisi ja mistä pirusta löytyy smith kone?! Mutta treeni tehty, pakarat sattuu ja WFC nähty! 

Ja koska jalkatreeni ei ilmeisesti ollut tarpeeksi, suuntasin sunnuntaiaamun ratoksi kohti Pispalan portaita. Nämä on juuri NE pahamaineiset portaat. 310 alkelmaa ylös ja luonnollisesti saman verran alas. Olin pollea tyttö kun ajattelin meneväni portaat seitsemään kertaan. En mennyt. Jo ensimmäisen kierroksen jälkeen läähätin kuin pieni Lassie ja kirosin kaikki ne fitness pimut alimpaan kuoppaan, ketkä kehtasivat vetää rappusia ylös ja alas vauhdilla. Onneksi silti myös he olivat naamaltaan ihan punasia eikä happikaan kulkenut yhtään sen paremmin kuin minulla. Harjoitusta vaan on enemmän takana. Mikään stadionin porrastreeni ei tällaiseen valmentanut. Neljään kertaan kuitenkin rappuset menin, 2 480 askelta. Olin munkkini Pyynikillä ansainnut.

Porrastreeniä Pispalassa. Portaita riittää!
Treenituristin loma päättyi selkä-olkapäätreeniin Fressi Sykkeelle. Olen valoisien, avarien, modernien salien ystävä ja tämä sali vastasi kaikkia toiveitani! Minua ei kai koskaan saisi minkään hienhajuisen kellarisalin jäseneksi. Maksan omastakin jäsenyydestä ylihintaa vaikka halvemmalla muilla saleilla saisi treenattua. En vaan saa niillä saleilla sitä samaa fiilistä aikaiseksi!

Fressi Syke on erittäin iso kuntosali, missä pelkät pukuhuoneet olivat normaalin kuntosalin kokoisia. Juoksumatoissa oli omat televisiot ja treenata sai kahdessa kerroksessa. Aika eksyksissä siis olin kun etsein jotain tiettyä laitetta. Mutta kaksi tuntia treenasin, ja hyvän fiiliksen sai aikaan! Noin valtavan salin kun saisi tännekin, kun opiskelijajäsenyyskin on halvempi mitä nyt maksan... Ja hei, siellä oli lähes joka salissa TRX-nauhat! Omalla salillani ei ole yksiäkään...





Tampere on mukava paikka treenata, ja olen ylpeä kun vihdoin tutustuin myös Pispalaan tarkemmin! Sään salliessa pelkästään ulkona olisi loistavat treenimahdollisuudet. Ja tähän ei paljoa rahaakaan menny! Wolfille maksoin 5€ treenaamisesta ja Fressille pääsin ilmaiseksi. Kannattaa siis tutustua myös muiden kaupunkien treenimahdollisuuksiin jos aikaa on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti