tiistai 12. huhtikuuta 2011

Salaatteja


Joskus pienenä taaperona en tykännyt oikeestaan lainkaan salaateista. Turha lisä vaan lautasella, mitä piti olla koska ne on värikkäitä. Kummaa touhuu. En silti edelleenkään tykkää siitä että lautasella on vaan joku tylsä salaatinlehti lisukkeenä, ei se yksistään kelpaa. Mutta salaatti kunnon ateriana on kyllä hyvää, ne olen löytänyt vasta ihan viime aikoina. Kaikki lähti hesen salaatteista, erittäin yli hinnoiteltuja, mutta hyviä kyllä! Sen lisäksi tietysti keskustan K-marketin salaatti-baari, missä saa koota oman salaattinsa. Sieltä tullut haettuu enemmän kun pari kertaa lounaaks annos.

Itse olen alkanut kokeilemaan salaatin tekoa ihan vasta tällä viikolla. Vaikka eihän se mitenkään haastavaa ole. Kaksi lempparia on tähän mennessä löytynyt. Pitkä aikainen suosikki on tonnikalasalaatti, mihin tulee riisiä, tonnikalaa, pakastevihanneksia ja halutessa myös kurkkua ja omenaa. Erittäin täyttävä ja hyvä ruoka päivällä tai vaikka illalla. Ja jostain syystä aina haluan juoda pepsiä sen kanssa!


Perinteisemänä salaattina eilen kokeilin tehdä kana-ceasarsalaattia. Tosin en minkään ohjeen mukaan vaan itse soveltaen. Siihen tuli jäävuorisalaattia, erikoissalaatti sekoitusta, tomaattia, kurkkua, kanaa, salaatti juustoa ja krutonkeja. Ostin kaupasta ceasar-kastiketta, koska sitä en jaksanut itse alkaa tekemään. Oli tosin kevyt versiota, joten terveellistä edes jollain tasolla! Lopputulos tässä kokeilussa oli erittäin hyvä, ja tein tänään vielä toisen annoksen, ja masu on kyllä täynnä. Kanan ostin Prisman palvelutiskiltä, pari broilerin rintapalaa. Paljon parempaa kanaa kun jos itse paistaisi esimerkiksi kanapihveistä ja ne palottelisi. Maukasta!

Olen yrittänyt vaihtaa ruokavaliota hieman terveellisempään suuntaan, mistä osittain johtuu myös salaatti innostus. Ja olen kyllä todennut että niistäkin voi tulla vatsa täyteen. Kiitos koululle, kun sielläkin saa nykyään paljon erilaisia salaatteja ja yhtenä vaihtoehtona on salaattipöytä mistä saa koota salaattinsa. Että kyllä terveellisyyttä kannatetaan nykyään *nyöks*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti