keskiviikko 3. elokuuta 2011

Hilloa, hilloa!

Pienestä pitäen olen tykännyt näääääääääääin paljon mummun tekemästä mansikkahillosta. Se on tooooosi makeeta, eli siis sen on pakkokin olla tosi hyvää. Viime aikoina olen tutustunut myös yhtä makeaan vadelmahilloon ja tänä vuonna päätin että miehän teen kans hilloo. Noh, maanantaina kävin tikkulan pihalta ostamassa kaksi litraa mansikoita ja rasiallisen vadelmia. Ohjeen olin kysynyt valmiiksi joten sitten vaan tuumasta toimeen!


Ohje oli yksinkertainen: peratut marjat kulhoon ja noin 3dl sokeria litraa kohden päälle. Sitten niiden annetaan olla yön yli jääkaapissa, niin että nestettä kertyy kipan pohjalle. Seuraavana päivänä keittelemään: noin kymmenen minuuttia rauhallista kiehumista. Pikkasen, korkeintaan puoli desiä vettä, jos marjoista ei ole tullut paljoakaan lientä. Sitten vaan vähän vaahdon kuorimista, jäähdytys ja purkitus. Yön yli pidin jääkaapissa että hillot hyytelöityi kunnolla ennen pakastusta. Nyt on kaks purkkia mansikkahilloa ja yks purkki vadelmahilloa odottamassa käyttöä! Nyt pitää vaan keksii minkä kanssa niitä käyttäis... Mutta hyvää on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti