keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Lihaskipuja

Olimme viikonloppuna laivalla ja koko viikonlopun ajan portaissa kulkeminen oli yhtä tuskaa. Ylös vielä meni, mutta alaspäin menin askelma kerrallaan, hitaasti ja varmasti samalla kuin eläkeläiset keppeineen pyyhälsi ohi. Varmasti taaperotkin olisivat kontanneet ne rappuset alas nopeammin kuin minä, mutta heidät kannettiin. Valitettavasti kukaan ei minua kantanut. Ja kaikki tämä perjantaisen jalkatreenin takia!

Miksi sitä sitten taas yhtäkkiä kärsii niin kauheista lihaskivuista?

Syy numero 1: En ole tehnyt jalkatreeniä pariin viikkoon ja tein treenin kovilla painoilla ja kokonaisuudessaan treeni oli varmasti paras aikoihin. Jos salilta on ollut taukoa pitkään, näemmä vain parikin viikkoa, ei pidä luulla itsestään liikoja ja kuvitella voimiensa kasvaneen tänä aikana. Pitää siis aloittaa maltillisesti niin ei kärsi täysin tönköstä etureidestä ja näytä koko viikonloppua ihan raajarikolta.

Syy numero 2: Treeni sisälsi uusia liikkeitä mihin kroppani ei ole vielä tottunut. Uudet liikkeet rasittavat tietenkin lihaksistoa eri tavalla ja samoin kuin ihan ensimmäisenä salipäivänä, tulevat lihakset kipeäksi.

Syy numero 3: En panostanut venyttelyyn. Teen salilla aina kun ehdin pienen pyöräilyn / kävelyn vielä loppujäähdyttelyksi ja venyttelen treenatut lihakset. Nyt en jaksanut venytellä kunnolla ja en panostanut siihen kotonakaan enään lainkaan, vaikka pitäisi. En siis palauttanut lihaksia lepopituuteensa. Pian olen siis sellainen pikkuinen jässikkä minkä lihakset ovat lyhkäistäkin lyhkäisemmät ja olen ihan kasassa.

Mitä tästä opimme? Luultavasti emme yhtään mitään, mutta voin ainakin väittää että muistaisin nämä kolme syytä ja voisin jatkossa välttää ontumisen ja hassun kävelyn rappusissa noudattamalla niitä. Loppujen lopuksi hyvä treeni on kokonaisuus, siihen kuuluu lämmittely, lihastreeni, jäähdyttely ja venyttely. Jokainen osa on tärkeä hyvän treenin kannalta.

Eipä siinä, pidän jollain masokistisella tavalla siitä kun lihakset kipeytyvät, silloin tietää että treeni on ollut ainakin kunnollinen! Mutta ehkä pitää katsoa tarkemmin milloin sellaisen treenin tekee, ei ehkä juuri ennen kesälomareissua enää jatkossa!

Olen käyttänyt tätä kuvaa ennenkin, mutta se on niin söpö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti