keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Viisi tapaa lisätä liikuntaa työpäivään

Istuminen on uusi tupakointi julisti Runners Word Magazine aikoinaan artikkelissaan. Yhä enenemissä määrin teemme päivät töitä toimistossa istuen lähes kahdeksan tuntia päivässä. Tähän ei valitettavasti ihmiskehoa ole suunniteltu. Muutaman tunnin liikunta päivässä ei siis auta pitämään meitä toimistotyöläisiä terveenä vaikka kuinka yrittäisimme. Liikuntaa on lisättävä myös työpäivään, jolloin istumisen haittapuolet eivät pääse valloilleen.

Miten sitten voi voi liikkua työpäivän aikana? Hikilenkit keskellä päivää ei monellekkaan tule kysymykseen, jos työpaikalta ei löydy suihkua. Mutta pienillä asioilla saa jo katkaistua istumisen kierteen.

Mene töihin kävellen, pyörällä, rullaluistimilla tai juosten. Aamu on hyvä jo aloittaa pienellä lenkillä eikä vain autossa istumalla. Näin saa pienen piritysruiskeen päivään ja ehkä töissäkin jaksaa liikkua hieman enemmän!

Älä lähetä työkaverille sähköpostia vaan mene kertomaan asiasti hänen työhuoneeseen. Itse ainakin sorrun monesti sähköpostin lähettämiseen, mutta pienenkin asian voi mennä kertomaan henkilökohtaisesti. Näin päivän aikana tulee oltua kontaktissa myös toiseen elävää ihmiseen eikä ainoastaan tietokoneeseen.

Käytä kauempana olevaa kopiokonetta tai tulostinta. Oma tulostimeni sijaitsi edellisessä työpaikassani kerrosta alempana. Päivän aikana siis tuli kuljettua rappuset alas ja ylös useampaan otteeseen. Eikä edes haitannut.

Mene kävellen lounaalle. Aina ei tarvitse jäädä työpaikan omaan ruokalaan, vaan lounaalle voi lähteä hieman kauemmaksikin. Näin pääsee pienelle lenkille, saa raitista ilmaa ja vaihtelua omaan ruokavalioon!

Korvaa toimistotuoli välillä jumppapallolla tai naputtele tietokonetta seisten. Vaihtelu tekee hyvää. Istu aina hetki päivästä jumppapallon päällä kun olet koneen ääressä. Näin saat kehoon hieman liiketta vaikka pystytkin keskittymään täysin omiin työtehtäviisi! Nykyään myös seisomatyöpisteet ovat yleistyneet. Hetki seisten työtä tehden ja jalat saavat taas hieman liikettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti