sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Quality is remembered long after price is forgotten

Nämä otsikossa olevat sanat on lausunut Aldo Gucci. Itse kyllä haluan uskoa näihin sanoihin, joskus on sijoitettava laatuun pikkasen enemmän, mutta silloin se pysyykin hyvänä kymmeniä vuosia.

Itse olen jo pikku hiljaa luopunut siitä haaveesta, että kaapista löytyisi vain ja ainoastaan kalliita merkkivaatteita ja tullut siihen tulokseen että sijoitan hieman halvempaan laatuun. Huono puoli vaan on se kun tälläisessä pikku kaupungissa asuu, että liikkeet rajoittuvat lähinnä Vilaan, H&M:ään ja Vero Modaan. Ja kun niistä jotain ostat niin eikös joku talsi heti vastaan samanlaisen vaatekappaleen kanssa. Hieman masentavaa. Noh, onneksi nykyään maailma on pienentynyt sen verran että netistä saa tilattua helpolla vaatteita ja asusteita ulkomailta ja ulkomaillekin pääsee helposti ja kohtuullisen halvalla.

En kuitenkaan vielä ole niitä merkki vaatteitakaan hylännyt. Olen vaan päättänyt että sijoitan vain muutamaan klassikko vaatteeseen enkä mihinkään perus paitoihin. Itse ensimmäisen laatu vaatteeni ostin Stokkan hullujen päivien aikaan Helsingistä, tosin en hulluilta päiviltä. Ostos ei ollut mitenkään suunniteltu, mutta se sattui tulemaan vastaan ja ihastuin heti siihen. Jo jokusen vuoden olen etsinyt sinistä trenssi takkia varastooni ja siellä se oli, Modan henkarissa ja vielä kaiken lisäksi alennuksessa! Kyseessä oli Burberry Brit-malliston trenssi, missä on ihanat hopeiset napit. Pitkän pähkäilyn ja monen sovituksen jälkeen takki lähti mukaani ja itse olin satasia köyhempi. Mutta uskon että tämä sijoitus kannatti ja se tosiaan kestää monia vuosia!

Nyt on enää mietinnän ja tutkinnan alla, mitkä olisivat sellaisia itselle sopivia merkkejä muiden vaatteiden osalta. Joulukuussa odottaa Lontoon reissu niin ehkä sieltä jotain uutta ja ihanaa löytää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti