tiistai 26. helmikuuta 2013

Terveellistä ruokaa opiskelijahintaan

Ruoka yleisesti ottaen on kallista. Ja terveellinen ruoka vielä inan kalliimpaa. Ja kun aletaan ostamaan superfoodeja ja lisäravinteita, tulee siitä jo aika kallis ostoskori. Nyt olen joutunut kohtaamaan tämän tosiasian kun siirryin lähes viiden vuoden palkallisista töistä palkattomaan harjoitteluun ja elämään opintotuen voimin. 

Halusin kuitenkin heti todistaa että terveellisesti voi syödä myös pienemmällä budjetilla. Silloin ei ehkä saa ostettua ihan kaikkea mitä haluaa, joutuu tyytymään pakastettuihin kasviksiin tuoreiden luomu kukkakaalien sijaan. Mutta en kuitenkaan hallunnut siirtyä takaisin einesruokien seuraksi.

Opiskelijana on kuitenkin pikkuisen joustettava. Oma ruokabudjettini on tällä hetkellä 10€ viikossa, eli siis vähemmän mitä käytin ennen ruokaan rahaa päivässä. Jos siis kotoa tarjotaan mukaani perunamuusia, makaronilaatikkoa ja voissa paistettua kalaa, en siitä voi kieltäytyä. Onhan se minulle ilmaista ruokaa!



Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta elämässäni kun kiinnitän huomiota myös tarjouksiin. En ole koskaan ollut niitä ketkä haluavat säästää viisi senttiä kun toisessa kaupassa on tarjous. Olen ollut uskollinen bonus kortilleni ja kerryttänyt tilille rahaa ostamalla tuotteeni tietyistä kaupoista. Mutta tänäänkin ostin kanaa tarjouksesta, mitä tuskin kukaan opiskelija olisi voinut ohittaa! Paketti broilerin koipireisiä eurolla! Siis EUROLLA! Siitä satsista saan jo monen päivän ruuat ja mikä parasta, lähes terveellisesti. Olihan se marinoitua...

Kaksi kuukautta köyhää opiskelijaelämää takana, ja uskon edelleen että myös opiskelija pystyy syömään terveellisesti ja omalle elämäntavalleen uskollisesti. Pieniä uhrauksia tarvitaan, mutta kesällä taas palkka juoksee ja voi ottaa takaisin sen, mitä muutaman kuukauden aikana terveellisyydessä ehkä menetti.

Tarkoituksenani on kirjoittaa myöhemmin teksti, mihin kokoan koko viikon ruuat ja lasken mitä terveellinen opiskelijaruoka voi halvimmillaan maksaa. Ja samalla näen pitäydynkö oikeasti tässä 10 euron budjetissani!

2 kommenttia:

  1. Ei hitsi odotan innolla sitä sun tekstiä! Ite vielä asun kotona, mutta kohta se muutto on varmaan mullakin edessä! Toi 10€ kuulostaa kyllä tosi pieneltä, mutta joo älä vaan siirry einesruokiin!
    Monet luulee että ne valmisruoat tulee halvemmaksi, mutta kun katsoo kilohintaa ja miettii että eihän se ruokakaan ole lainkaan yhtä ravitsevaakaan! :)

    http://ffitastic.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, joku odottaa mun tekstiä :) Mut joo, 10e viikossa on ihan liiankin vähän ruokaan, mutta minkäs mahtaa kun kuntosalijäsenyys on maksettava :D Einesruuat on kyllä niitä pahimpia, niissä kun lihakaan ei välttämättä ole lihaa vaan jotain sen kaltaista tuotetta. E-ei niille siis. Ja terveydessä sen hinnan sitten maksaa.

      Pitää nyt varmistaa että saan sen tekstin aikaseks kun olen niin luvannut.

      Poista