sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Overnight oatmeal cake

Terveellisesti syöminen ei oikeasti ole kovin vaikeeta ja tylsää, jos vaan viitsii muuttaa vanhoja ruokailutottumuksiaan. Pelkän kaurapuuron ja kanamunien syöminen voi käydä tylsäksi, mutta samoista raaka-aineista saa myös monia muita herkullisia aamupalavaihtoehtoja! Etsikaa reseptejä ja uskaltakaa kokeilla, siitä se lähtee :)



Itse kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tätä reseptiä, mitä en osaa kääntää järkevästi suomeksi :) Jokainen mieleeni tullut käännös kuulostaa kohtuullisen tyhmältä. Yön-ylipuuroksi sitä taidetaan kutsua? Mutta nyt on kyseessä samaan tapaan tehty kakkunen!

Reseptin löysin ruotsalaisen kuntobloggaajan sivuilta, kirjoittelee englanniksi. Sivuilta löytyy tosi paljon muitakin hienoja reseptejä, mitkä ovat varmasti kokeilun arvoisia!

Tämän aamupalan tekeminen on erittäin helppoa ja sopii kiireisiin aamuihin tosi hyvin, koska se tehdään edellisenä iltana valmistumaan jääkaappiin. Kun aamulla herää, odottaa valmis ateria jo! Marjoja tai hedelmiä hieman mukaan ja se on siinä.

Ainekset:
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl kananmunanvalkuaisia (itsellä meni yksi kananmuna)
  • 3/4 dl vettä
  • kanelia

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita mikroon 1:30-2:00 minuutiksi täydelle teholle. Kaada lopputulos muovikippaan tai muuhun pieneen astiaan ja laita jääkaappiin yöksi. Kätevämpää laittaa se siihen muovikippaan jo mikroon laittaessa, mutta itse olen onnistunut polttamaan jo yhden Ikea kipan puhki, joten en enää uskalla niillä kokeilla :D

Laitoin illalla jo jääkaappiin laitettavaan kippoon mukaan vähän mustikoita, jotta ne sulasivat ja aamulla pilkoin päälle vielä yhden banaanin. Mustikat voisi laittaa mukaan jo kypsennys vaiheessa. Jos kanelista pitää, kannattaa sitä laittaa mukaan ihan reilusti, koska maku tuntuu jäävän helpolla kaiken muun peittoon.

Viettäkää oikein rentouttavaa sunnuntaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti