perjantai 6. syyskuuta 2013

I Love my Asics!

Vihdoin ja viimein repäsin ja ostin uudet lenkkarit!

Edellisistä tulee jo muutama varvas ulos niin ehkä oli aikakin? Synttärilahjarahoilla sain ostettua Intersportista uudet, upean väriset Asicset, mistä olen aina haaveillut! Hieman sydäntäsärkevään hintaan, mutta loistavan palvelun saaneena.

Lenkkareita valitessani otettiin selvää kaikesta. Missä juoksen, paljonko juoksen ja millaiset jalkani nyt oikeen ovatkaan. Loppujen lopuksi sain juuri ne kengät mitkä ensimmäisenä värin perusteella olin käteeni napannut! Koskaan ei tällaista tuuria ole käynytkään.

Uudet juoksukengät on omasta mielestäni sijoitus. Kunnon kengät ei ole halvat enkä haluisi ostaa heti ensi vuonna uusia. Edelliset kengät onkin venhataneet, kuluneet ja muodottomat, koska käytin niitä lenkkeilyn lisäksi talkoissa, kauppareissulla ja muutan vaan. Nyt olen päättänyt että juoksukengät ovat ainoastaan juoksuun ja kohtelen niitä oikein.

Ja miten saada juoksukengät kestämään? Löysin kesällä Kunto plus lehdestä tällaiset vinkit ja niiden mukaan olen itsekin pyrkinyt elämään:
  1. Osta kengät juoksumaaston mukaan. Itse juoksen pääasiassa pururadoilla tai soralla joten kenkäni on tarkoitettu tällaiseen maastoon.
  2. Käytä kenkiä vain juoksuun! Muuten ne kuluvat littanaan eivätkä enää tue kunnolla.
  3. Avaa nauhat kunnolla ennen kuin otat kengän pois, muuten kengät löystyvät ennen aikojaan.
  4. Tuuleta kenkiä. Poista pohjalliset lenkin jälkeen jotta kengät saavat ilmaa eivätkä kerää kosteutta ja homehdu.
  5. Hanki vaihtopari ja vuorottele kenkiä jolloin ne kestävät kauemmin kun saavat palautua. Itsellä tähän ei vielä ollut varaa, mutta ehkä joskus :)
Ja sivukorvalla kuulin että perinteisellä puuvillasukalla ei saa juosta, vaan pitää hankkia kunnon juoksusukat (en tiedä mihin tämä perustuu, mutta uskon asiaan vakaasti) niin minulle tuotiin komiat vaaleanpunaiset Asicsen sukat lenkkareideni kaveriksi :) Kyllä nyt kelpaa lähteä lenkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti