lauantai 25. tammikuuta 2014

Lisää energiaa kuntoiluun BCAA:lla

Urheiluravinteiden viidakko on läpäisemätön. Mitä kannattaa käyttää, mistä on hyötyä juuri minulle ja kun tuote on valittu, mikä niistä lukuisista variaatioista on se paras ja mihin merkkiin kannattaa luottaa? Tämän takia tutkimustyötä kannattaa tehdä etukäteen kunnolla eikä hairahtua ihan jokaiseen tuotteeseen mitä markkinoille tuodaan. Hyvää tekstiä ravitolisistä löytyy muun muassa Lihastohtorin blogista Ravintolisät lihaskasvussa -tekstistä. Huomaa että juttusarjaan kuuluu useampikin teksti.

Itse päädyin nyt kokeilemaan BCAA:ta, koska noh, minä olen massan mukana kulkija, ja omien huomioiden mukaan tätä käytetään paljon salitreenaamisessa. Kyseessä on Fitnesstukusta tilattu BCAA Hardcore -tuote ja makuna vesimeloni.



BCAA sisältää vapaassa muodossa olevia haaraketjuisia animohappoja ja lupauksen mukaan edistää lihaskasvua ja auttaa lihaskudoksen korjausta ja näin ollen palautumista treenistä. Tuotteen tarkoituksena on myös vähentää niin fyysistä kuin henkistäkin väsymystä, jolloin treenistä saa entistäkin enemmän irti. Lihastohtori on luokitellut omassa tekstissään BCAA:n "mahdollisesti toimivat" -kategoriaan, joten joku järki siinä on oltava, mutta kuulemma tutkimusta tuotteen tehosta tarvitaan edelleen. BCAA:ta kuitenkin käyttävät myös oikeasti fitness-maailmassa menestyvät tyypit (jos satunnaisia blogitekstejä on uskominen, itse ei ole asiaa tutkinut sen enempää).

BCAA Hardcore on jauheena tuleva tuote, mitä lisätään kaksi mittalusikallista veden sekaan ja nautitaan ennen treeniä ja treenin aikana. Erilaisia ohjeita annostuksille on tuotteesta riippuen, joten niistä kannattaa ottaa selvää. Monesti tuotetta suositellaan otettavan myös heti herättyä ja myös lepopäivinä, mutta en usko että olen itse ihan näin tavoitteellinen, että tarvisin purkkiravintoa koko ajan.



Suhtauduin tuotteen makuvaihtoehtoihin hyvin skeptisesti. Yleisesti ottaen kaikki tällaiset tuotteet maistuu kamalalta vaikka sitä yritettäisiin kuinka parantaa mauilla kuten Glacier Punch, Pineapple tai Watermelon. Joskus vain on niin väärässä! Ainakin vesimeloonin maku on oikeasti erittäin hyvä (teolliseksi tuotteeksi) ja kylmään veteen sekoitettuna lopputulos on raikas. Juoman joi erittäin mielellään eikä pakon sanelemana kuten joidenkin pulvereiden kanssa käy.

Se auttaako tämä, on toinen juttu, enkä ota siihen vielä kantaa. Uskon kovasti tuotteeseen, mutta vielä en osaa sanoa onko siitä oikeasti iloa treenaamiseeni. Lohduttavaa on, että tuote ei ole kovinkaan kallis, eikä BCAA yleisesti huitele hinnallaan kovin korkealla. Tällä hetkellä olen testannut tuotetta niin salitreenien yhteydessä, kuin rankassa juoksuharjoittelussa, ja voin sanoa ettei siitä ainakaan haittaa ollut. Myös positiivisia kommentteja olen kuullut purkin toiselta käyttäjältä, joten tämä tuote saattaa jäädä pulverivalikoimiimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti