keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Talvi, juokseminen ja lämmin sisäilma

ITämä talvi on ollut vallan ihmeellinen, kun lunta ei juurikaan (ainakaan tässä kolkassa) ole ollut ja ulkona ei ole tarvinnut untuvatakkeja tai massiivisia kenkiä missä on vuorikarvaa kuin pienessä jääkarhussa. Näin on voinut juokseminenkin jatkua lähes samaan tapaan, ja lähes samoilla vaatteilla kuin syksylläkin.

Kunnes kaikki muuttui.

Nyt on jo lähes viikko eletty tätä pientä jääkautta kun lumi laskeutui ja pakkanen on lähes 20 asteen hujakoilla. Liikaa minulle, vaikka kuvittelin että sinne juoksemaan voi mennä. Noh, kunnolla varustautuneena kyllä, mutta onhan se silti kylmä.

Onneksi hätä keinot keksii ja ongelma on ratkaistu muutaman euron hintaan. Ja tällä tarkoitan urheiluhalleja ja sisäjuoksuratoja! Eilen olimme testaamassa paikallisen yleisurheiluhallin, missä on tullut käytyä vaan messujen aikaan, joita hallissa ympäri vuoden järjestetään, mutta ei kuitenkaan koskaan liikunnan merkeissä. Kunnon urheiluhallit kuitenkin sisältävät kunnon juoksuradat ja myös muuta kivaa, kuten pienen "kuntosalin".


Tuntia myöhemmin oli lämmittely, 5,2 kilometrin juoksu ja pieni peppu-treeni tehty. Ja kaikki mukavasti lämpimässä. Samalla tuli rikottua oma 5K aika, mikä ei edelleenkään päätä huimaa, mutta parannusta edelliseen (mitattuun) aikaan oli noin 3 minuuttia. Nykyinen aika, vaikka mitään ennätystä ei yritetty, oli 33 minuuttia.

Loppuun vielä uudesta kuntosali ihastuksestani, peppu-kyykystä. Ei tidä moiselle muutakaan nimeä eikä alkuperäinen lähteenikään muuta tarjonnut :) Liike bongattu Optimal Performancen YouTube-kanavalta. Voin sanoa, liike tuntuu ainakin itsellä hyvin juuri oikeassa paikassa ja vielä erittäin helppo liike tehdä (edit 25.11: video ei näy kaikkien mobiililaitteiden kautta, valitan).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti