keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Annatko kaikkesi?

Noin kuukausi sitten kendoseuramme vieraana oli Japanista Suomeen kolmeksi kuukaudeksi saapunut kendon opettaja. Hän toimi täällä pääasiassa maajoukkueen valmentajana, mutta vieraili myös muissa seuroissa.

Viikko oli rankka, mutta sen aikana oppi taas paljon, ja harjoituskertoja kertyi ruhtinaallisesti kun harjoituksissa tuli käytyä niin aamulla kuin illallakin. Viikon jälkeen täydellinen lepo kelpasi.

Ammattilaisen neuvoja kannattaa aina kuunnella ja erityisesti eräs opetus kolahti minuun lujaa ja haluan jakaa sen kanssanne, koska se pätee kaikkeen mitä elämässämme teemme.

Teetkö kaiken täysillä vai tyydytkö tekemään asiat 80 %:sti?

Oli kyseessä sitten kendo, juokseminen, hyppääminen tai mikä vaan, voimme tehdä aina parhaamme. Voimme ottaa itsestämme irti 100%. Näin kehitymme koko ajan paremmiksi, juoksemme lujempaa, hyppäämme korkeammalle tai pidemmälle tai nostamme salilla isompia painoja. Annamme itsellemme mahdollisuuden kehittyä aina vain paremmaksi.

Kuva: www.intervalsforcardio.com




Mutta entä jos tyydymme vähempää? Aina ei jaksa tehdä parastaan ja se on okei. Mutta jos aina pysyy omalla mukavuusalueellaan ja tekee vain 80 % omasta maksimistaan, ei tule koskaan saavuttamaan täyttä kapasiteettiaan. Hetken kuluttua tuo 80 % onkin oma uusi 100 %, eikä sitä pääse kasvattamaan. Eikä aikaakaan kun ollaan tiputtu siitäkin alemmas. Hetken kuluttua teet ehkä vain puolella siitä mihin joskus olisit pystynyt.

Kovalla työllä ehkä pääsemme jälleen kipuamaan ylemmäs, mutta eikö olisi helpompi aina yrittää parastaan? Näin me kehitymme ja saavutamme omat tavoitteemme.

Seuraavalla kerralla kun teet jotain missä haluat kehittyä, tee parhaasi! Älä tyydy vähempään.

2 kommenttia:

  1. Pitkästä aikaa eksyin taas sun blogiis. Itseasias oon miettiny just tätä aihetta vähän aikaa, kun oon ns. mukavuusurheilija. Tykkään liikkua ja haluun tuloksia, mutta että saan itsestäni kaiken mahdollisen irti tarvin jonkun joka piiskaa eteen päin. Täytys löytää itsestä se piiskaaja. Mut hyvä blogi ja mielenkiintosta tekstiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Oon pikku hiljaa itse löytänyt sen vaihteen, että itsensä ylittäminen onkin mukavaa ja omalla mukavuusalueella pysyminen käy vaan tylsäksi. Siinä itsekin pysynyt niin monet vuodet, että ehkä joku kehitys olisi vihdoin hyväksi!

      Poista