tiistai 16. maaliskuuta 2010

Perunalettuja

Pienestä pitäen, tai ainakin niin kauan kuin muistan, mummulassa on tarjottu kahta erittäin herkullista ruokaa: rahkapiirakkaa ja perunalettuja. Molemmat on sellaisia mitä edelleenkin syön innolla jos niitä on siellä tarjolla. Serkun lapsetkin ovat samanlaisia, ja koska he ovat pieniä ja söpöjä, he saavat moisia herkkuja useammin. Suotaanko se heille kuitenkin :D

Viimeksi mummulassa kyläillessäni sain mukaani pienen rasiallisen perunamuusia että saisin itse kokeilla lettujen tekemistä. Ohjekin on aika yksinkertainen: perunamuusia, maitoa, kanamuna, jauhoa ja hieman sokeria, paistamiseen sekä öljyä että rasvaa. Mummu on kuitenkin lettuja tehnyt jo varmaan yli neljäkymmentä vuotta, niin hän tietää kuinka paljon mitäkin tulee. Minulla ei moista kokemusta ole, joten piti turvautua tuuriin kun tänään päätin kokeilla.

Ensiksi tietenkin unohdin laittaa taikinaan sokeria ja muistinkin sen vasta kun olin jo kaikki letut paistanut. Ihmettelinkin miksei niissä ole makeutta jos paistaa vähällä rasvalla. Joten tyydyin lisäämään rasvaa, mikä tietysti teki niistä erittäin epäterveelliisiä :D Kuitenkin loppujen lopuksi niistä tuli ihan syötäviä! Ainakin parempia kuin viime yrittämällä *nyöks* Ehkä täytyy tyytyä siihen että harjoitus tekee mestarin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti