keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Askelta parempaa kuntoilua

Tässä olen jo reilun vuoden verran käynyt hieman ahkerammin kuntosalilla treenaamassa ja sitä ennenkin satunnaisesti, mutta nyt vasta vaivauduin niin paljon että tilasin itselleni kuntokartoituksen ja kunto-ohjelman tekemisen. Ja vaikka en ole ohjelmaa vielä päässyt kokeilemaan, niin nyt jo tuntuu että se rahan meno ehdottomasti kannatti!

Lystillä hintaa oli siis 40 euroa ja se sisälsi haastattelun, kuntokartoituksen ja ohjelman tekemisen ja aikaa kaiken kaikkiaan meni hieman alle puolitoista tuntia. Kuntotestaus oli ehdottomasti mielenkiintoinen kokemus ja uuden testauksen voisi teettää taas jossain välissä, että saisi tietää tuottaako rehkiminen tulosta. Testauksessa selvisi seuraavanlaisia asioita: verenpaine, pulssi, rasvaprosentti niin yläkropasta kuin koko vartalostakin, luustolihasprosentti, painoindeksi sekä VO2max -arvon, mikä siis tarkoittaa kuinka vahva sydän on. Kaikissa mitä minulta mitattiin sijoituin täysin normaalille vyöhykkeelle, mikä on toisaalta hyvä asia mutta toisaalta masentavaa, eikö muka moinen treenaus oikeasti ole tähän asti tuottanut suurempaa tulosta? Mutta siksihän kunto-ohjelma oikeastaan halusinkin: jotain järkeä koko treenaamiseen, ei vaan tekisi asioita mistä ei mitään muuta hyötyä kuin peruskunnon ylläpitäminen.

Itse kunto-ohjelmasta tuli suhteellisen lyhyt: kaksi liikettä suurille jalkalihaksille sisältäen niin etu- että takareidet sekä pakarat, yksi liike rintalihaksille, kaksi selkälihaksille, yksi olkapään lihaksille ja yksi laite vatsalihaksille, missä kaksi eri tapaa tehdä. Joissain laitteissa samalla tulevat niin hauis- kuin ojentajalihaksetkin, joten niitä ei tarvinnut erikseen tehdä. Laitteissa painoa tietenkin niin paljon että juuri ja juuri jaksaa tehdä sarjan loppuun. Toistoja lähes jokaisessa kohdassa 3 x 12. Treenin alkuun 5-15 minuuttia lämmitteluä ja loppuun saman verran "jäähdyttelyä".

Tämä puolitoistatuntinen antoi kyllä treenaamiselle niin paljon enemmän sisältöä. Nyt tiedän että mitään pikkulihas laitteita ei tarvitse edes käyttää, muutamalla laitteella saa kuitenkin treenattua kokonaisvaltaisesti. Vaikka olenkin kuntoilusta ja siihen liittyvästä ravinnosta paljon lukenut niin nyt vasta tajusin että jos lihaksia haluaa niin proteiiniahan kehon on saatava! Täytyy siis ostaa juustoa jääkaappiin... Nyt myös voin oikeasti seurata tuloksia, pieneneekö rasvaprosentti ja kasvaako luustolihasprosentti tai kohtaavatko ne edes, mikä olisi naisilla ihanteellista. Heti huomenna vain testaamaan ohjelmaa :)

2 kommenttia:

  1. Miksi saleilla ylipäätään on sitten niitä "pikkulihas-laitteita" jos ne käytännössä turhia? Kumma juttu :/ Mutta hyvä että treeniin tulee tuon kautta järkeä lisää. Tyhmäähän se on tehdä turhaa työtä.

    VastaaPoista
  2. Jos haluu keskittyä tiettyyn lihasryhmään. Jos haluu kokonaisvaltaisesti treenata niin moisia ei tarvi, eli minun kohdallani näin. Jotkut haluu isot hauislihakset tai ulkoreisilihakset eikä muuta :o

    VastaaPoista