torstai 11. maaliskuuta 2010

Tukholma

Maanantai iltapäivällä suuntasi Siljan paatti kohti Tukholmaa. Jotenkin näin hieman vanhempana risteilyllä oleminen on erittäin mukavaa, pienenä kun kyllästyin siihen lähes heti kun karkit oli ostettu ja pelikoneilla pelattu. Mut nykyisin kapoissa kiertelyynkin menee enemmän aikaa kun voi kattella hajuvesiikin ja karkkien lisäks paljon muutakin osteltavaa. Laivalla on myös kivoja ravintoloita mistä saa hyvää ruokaa. Pienenä aina mentiin buffetti pöytään, mikä on mielestäni erittäin kallis eikä siellä ole edes niin paljoon hyvää ruokaa :o Eli mielummin johonkin mistä saa kunnon pihvin *nyöks* Ja nykyisin vielä saa valvoakkin niin myöhään että pääsee katselemaan Midnight showta, vaikka se tällä kertaa olikin vain tanssimista. Ja vaikka ohjaaja kuulemma olikin maailmankuulu niin ei se niiiin ihmeellinen ollut. Kyllä kuitenkin katselee. Ja vaikka sitä saakin valvoa, ei se aina tarkoita että jaksaisi :D Ensimmäisenä yönä se meni lähinnä pöydän ääressä nuokkuessa ja siihen jäi mansikka margaritanikin, koska laivan heilumisesta johtuen tunsin olevani liian humalassa jo valmiiksi jotta sen joisin.

Tukholmassa ilma oli mitä paras, aurinko paistoi eikä tuullut juuri lainkaan. Ihan kevät siellä jo! Ja siellä menee kyllä aika hyvin kauppoja kiertäessä. Vaikka toki paljon kauppoja mitä löytyy Suomestakin, oli paljon enemmän niitä erilaisia. Heti ensimmäisen kadun varresta löytyy liike missä oli aivan ihana takki! Täysin erilainen mitä normaalisi minulla on, mutta vaihtelu tekee hyvää. Se oli kaikenlisäksi vielä alennuksessa! Kävin myyjältä hinnan vielä varmistamassa, se oli 499 kruunua. Okeih, aika paljon alennustuotteeksi mikä oli puoleen hintaan :o Joten ei mukaan ihan heti tarttunut. Kuitenkin syömisen jälkeen päätin että sen takin haluan. Joten takaisin ja kassalle. Jostain kumman syystä hinta ei ollutkaan se mikä minulle aikaisemmin sanottiin vaan 99 kruunua! Mikä on minun matikan mukaan aika paljon enemmän kuin puolet hinnasta. Mutta ei se mitään, äkkiä takki mukaan ja ulos liikkeestä ennen kuin myyjä huomasi mokanneensa :D



Tämän jälkeen ei sitten koko reissulla tullut ostettua itselle mitään. Tukholmasta vain ruokaa ja samoin laivalta. Tuliaisia myös: kotiin viinipullo ja Milkan suklaata, samoin siskolle, jolle myös hänen tilaamansa ripsiväri. Tarkoituksena oli katsella matkalta laukkua, kenkiä ja housuja, mutta ne kaikki sitten jäi. Olen kuitenkin tyytyväinen että sain edes takin :) Ennen ristelyä löysin helsingistä kyllä aivan ihanan Snö:n korun, mutta sitä ei enään ehtinyt hakemaan ja ei kai minulla niin paljoon rahaa ollutkaan.

Tukholman puolella ruokailu piti tietenkin hoitaa Burger King:ssä, sellaista kun ei Suomen mantereelta löydy. En sano että Hesen ruoka kilpailijalleen häviäisi, molemmat ovat hyviä omalla tavallaan. Mutta kyllä Burger Kingin ruusta nälkä paremmin lähtee! Pihvitkin tuntuvat paljon lihaisemmilta. Hesen ruoka jotenkin maistuukin epäterveellisemmältä, eikä itselläni kunnolla kerrosateriasta nälkä lähde.



Ostosten lomassa, tai lähinnä niiden jälkeen, oli pistäydyttävä myös jälkiruualla. Gallerian-ostoskeskusen yläkerrassa olikin kahvio missä myytiin erittäin ihanaa vadelmajuustokakkua. Tiskistä löytyi myös erittäin kermaista, ulkokuoreltaan hieman prinsessa kakun näköistä leivosta ja kyllä näiden syömisten jälkeen jaksoi kirtää vielä Ålensin. NK:ssakin käytiin, mutta se paikka oli hieman liian laadukas meidän budjetille. Ehkä sinne sitten uudelleen kun se lottovoitto on tullut, sen verran hienolta paikalta vaikutti *nyöks* Toinen hieman ylellisempi ostoskeskus oli Pub, missä myös myytiin merkkivaatteita ja tavaroita. Siellä ei tullut kierreltyä kuin muutama alempi kerros kun iski jo alemmuudentunne.

Kyllä sitä vaan mielummin Tukholmassa shoppailee kuin vaikka Helsingissä. Vaikka ei tuossa risteilyn lomassa aikaa paljon olekkaan, joten keskustaa pidemälle ei kannata lähteä. Kuitenkin jo se pieni alue on täynnä hienoja kauppoja missä on hienoja tavaroita. Ja jos sieltä jotain ostaa niin ainakin on pienempi todennäköisyys että täällä jollain on samanlainen tuote.

1 kommentti:

  1. äh, sä saat mutkin vaan haluamaan tuhlaamaan kaikki mun rahat reissuihin ja shoppailuun <m Eli oot ihana <3<3

    Toi takki on muuten aivan mielettömän söpö !!! Haluu kans :D

    Ja btw, ulkoasu on todella kiva sun blogillas :DD

    VastaaPoista