maanantai 14. toukokuuta 2012

Oops! Se pieni leipänen

Jos on oikeesti karppauksesta innostunut niin tässä leipä hänelle. Tai ei leipä vaan leipänen. Kyseessä on Oops-leipänen, mikä täyttää LCHF-kriteerit. Mulla ei ole mitään käsitystä mitä nämä kriteerit ovat, mutta kuulostaa tarpeeks hienolta, että mä uskon että nyt syön terveellisesti. Jos jotain moiset kiinnostaa niin google selvittää.


Näihin leipäsiin ei paljon aikaa eikä rahaa kulahda. Aineksia on tasan kaksi: kanamunia ja Philadelphia juustoa. Lisäksi hyppysellinen suolaa, mutta oma hyppysellinen ei ainakaan mukana maistunut. Tämän reseptin bongasin toisesta blogista, eli en ala sen pahemmin selittelemään miten kokkaus onnistuu, koska erittäin hyvät ohjeet on kuvineen jo olemassa. Reseptin siis löydät täältä.


Vaikka ei näitä millään tavoin leiväksi kutsuisi, on Oopsit erittäin mielenkiintoinen tuttavuus. Tuoksu ja maku on tuttu, mutta en osaa yhditää niitä mihinkään. Jotenkin ehkä letun, muffinssin ja kanamunakkaan sukulainen? Mutta kanamunakkaaltahan se vähän maistuu, minkä voi päätellä jo aineksista. Itse ehkä lisäisin mukaan enemmän tuota juustoa, tai ottaisin jonkun maustetun version, että makua tulisi enemmän. Sellaisenaan syötynä oopsit ovat aika tylsiä, mutta niistä saa täyttävän välipalan laittamalla päälle vaikka salaattia, juustoa ja tomaattia. Tai mistä kukin tykkää. Itsellä ei jääkaapista löytynyt muuta kuin (erittäin äly tosi hyvää) chili-juustoa, joten kuva vähän aneeminen. Näistä lätyistä saa oikeilla päälisillä tehtyä myös jälkiruuan! Kannattaa ehkä kokeilla vaikka mansikoiden ja mustikoiden kanssa. En lupaa tosin mitään kun en ole moista ehtinyt kokeilemaan.

Jos jollain tavalla näin yltiö yksinkertainen ja terveellinen kokkaus kiinnostaa, niin kannattaa kokeilla! Koska leipäset valmistuu kohtuullisen nopeasti, saa siitä mukavan välipalan tai eväät töihin. Ja huomautuksena vielä, leipäset paisuvat uunissa ihan reilusti! Itse olin ihan varma että mä tein jotain väärin, mutta kyllä ne lässähti aika nopeesti kun jähtymään ne nostin. Että tällästä tällä kertaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti