tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pohjustus: terveellistä ruokaa opiskelijabudjetilla

Aina sanotaan että terveellinen ruoka on kallista. Totta, pääseehän sitä halvemmalla syömällä muutaman pakastepizzan ja muita eineksiä päivässä, mutta myöhemmin elämässä iskee sokeritaudit, verisuonet on tukossa ja elimistö ei toimi. Ja uskon ainakin vielä, että ihan opiskelijakin pystyy syömään terveellisesti sillä pienellä budjetilla mikä käytössä on. Ja olenhan tässä jo muutaman kuukauden elossa selvinnyt.

Pohjustan nyt hieman tulevaa tekstiä siitä kuinka pienellä budjetilla opiskelijakin voi syödä terveellisesti.

Voin heti sanoa että tämä otos ei ole kovin realistinen, koska olen pakastanut paljon kanaa, marjoja, vihanneksia, keittoja yms, ja näitä jotain tulen myös tässä viikon aikana käyttämään. Eli siis todellinen ostoskorin hinta ei ole se hieman alle 13e mikä tänään kauppaan meni. Mutta kuka ostaakaan kerralla ihan kaiken? Eli siis tämä olikin hyvin realistista :)

Tässä siis vähän listaa mitä kaapeista löytyy jo mm. valmiiksi:

Riisi, pasta, kaurahiutaleet
Pakastevihannekset
Marjat
Kanaa ja kalkkunaa
Pähkinöitä, rusinoita, superfoodeja
maitoa ja mehua


Nyt viikon aikana pyrin syömään mahdollisuuksien mukaan ruokaohejiden mukaisesti kaksi lämmintä ruokaa päivässä plus aamupalan, välipalan ja iltapalan niin kuin pitääkin. Sen perusteella olen ostanut myös ruokatarvikkeet. En ole syönyt koko kevään aikana koululla ostettua lounasta, vaan ottanut eväät mukaan koska se tulee itselle paljon halvemmaksi.

Katsotaan miten käy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti