lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tehokas kotitreeni

En jaksanut kaikista hyvistä aikomuksista huolimatta lähteä eilen illalla salille. Olin kuitenkin jo päivällä suunnitellut itselleni kotitreenin, joten hätä ei ollut suinkaan paha. Joskus on mukava vain jäädä kotiin ja treenata siellä, koska se on ensinnäkin hurjan paljon nopeampaa! Ei mene aikaa treenikassin pakkaamiseen, salille ja takaisin ajamisee sekä muuhun "turhaan". Kotona saa vain heittää ensimmäiset vastaan osuvat treenivaatteet niskaan ja alkaa hommiin.

Itse tein kiertoharjoitus tyylisen treenin mihin käytin kuntopyörää, kahvakuulaa ja käsipainoja. Tietenkin ilman mitään välineitä saisi aikasieksi erittäin tehokkaan harjoituksen myös, mutta koska välineet kotoa löytyy niin niitä kannattaa käyttää :)

Yhden setin tekemiseen meni noin 8min, lepäsin hetken ja aloitin uudelleen. Tein koko homman kolmeen kertaan Koko harjoitukseen ei siis kovin kauaa mennyt. Alkuun lyhyt 5 minuutin lämmittely kuntopyörällä ja loppuun vähän rentoutumista ja venyttelyä. Kokonaisuudessaan treeni kulki seuraavasti:

2 min pyöräilyä melko kovalla vastuksella rivakasti
1 min etuheilautuksia kahvakuulalla
20x sumo-kyykky kahvakuulan kanssa (katso tekniikka vaikkapa tästä videosta)
20x kulmasoutu kahvakuulan kanssa molemmin puolin
10x haiskääntö, ylöstyöntö, ojentajat -yhditelmä kahvakuulalla (täältä löytyy kuvat liikkeenä 6.)
20x olkapäät vipunostoilla, käsipainot
20x polkupyörä-vatsat (video)

Nopeasti ja pienellä vaivalla saa siis kotonakin lähes koko kehon aktivoivan treenin missä tulee varmasti lämmin! Ei voi pahemmin sano etteikö aika riittäisi :)



Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti