sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Terveellisiä lahjaideoita

Siskoni täytti tänä viikonloppuna vuosia ja päätin tehdä lahjan itse. Löysin ohjeen itse tehtyyn mysliin ja päätinkin tällaista kokeilla. Vaikka periaatteena onkin terveellinen lahja, ei siitä ihan sellainen loppujen lopuksi tullut. Omilla valinnoilla voi tästäkin myslistä kuitenkin tehdä hyvinkin terveellistä!



Vaikka päätinkin tehdä lahjan itse myös budjetti syistä, ei tämä niin halpakaan ole :D Kaupan lisäaineellinen ja sokeririkas mysli tulee paljon halvemmaksi! Mutta ajatus oli ainakin hyvä.

Ainekset voi valita ihan oman mielen ja maun mukaan. Jos haluaa terveellisemmän vaihtoehdon valitsee pähkinöitä, manteleita, rusinoita yms. Ja jos haluaa enemmän erilaisia makuja ja ei niin terveellistä mysliä, voi mukaan heittää kunnolla kuivattuja hedelmiä kuten itse tein. Niihin tunnutaan lisäävän sokeria vielä hedelmän oman sokerin lisäksi ja säilöntäaineita... Omaan versioon laitoin kuivattua mangoa, papajaa, ananasta, rusinoita sekä erilaisia pähkinöitä kuten cashew-, para- sekä saksanpähkinöitä. Laitoin mukaan myös mantelilastuja. Lopuksi päätin heittää sekaan myös goji-marjoja kun niitäkin kaapista löytyi.

Kaikki ainekset vaan kulhoon haluaminaan paloina, mukaan vähän hunajaa ja oliiviöljyä ja 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi paahtumaan.

Anna myslin jähtyä ja purkita. Siinä se sitten olikin :) Loppujen lopuksi itse saa tehtyä aika annoksen mysliä helposti ja nopeasti vaikka pähkinöitä itse pilkkoisikin. Ja mitä itse suoraan uunipelliltä maistelin, ihan mysliltä se maistui! Tosin hunjan määrää kannattaa hieman rajoittaa ettei kaikki ainekset jää yhdeksi klöntiksi miten minulle meinasi käydä. Tilkka tai pari riittää kyllä.

Toivon että mysli tulee myös syödyksi enkä siihen turhaan ostanut monen kympin edestä aineksia :D Pähkinät ovat jokseenkin kalliita... Mutta ainakin lahjaksi sai hienon Pentikin purkin!


2 kommenttia:

  1. Kiitos, vielä en oo ehtinyt maistelemaan mysliä, mutta varmasti tulee syödyksi, sen verran hyvältä vaikuttaa:)

    VastaaPoista
  2. Tein itekin viime jouluna sukulaisille itse mysliä ja makuöljyjä! Helppoja, mutta kivoja lahjoja.
    Paljon mielummin antaa itsetehdyn myslisekoituksen kuin kaupasta ostetun tusinajuhlapöydänkonvehtirasian - persoonallisempaa ja terveellisempää! (:

    VastaaPoista