keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Köyhän opiskelijan nopea aamupala

En varmasti ole ainoa ketä nukkuu aivan viimeiseen asti ja sitten tuli taas kiire. Aamulla kaikki siis pitää hoitua nopeasti, jotta ehdin koululle. Rakastan rauhallisia aamuja kun voi katsoa vaikka jakson suosikkisarjaa aamupalan seuraksi, mutta tällainen tuntuu olevan erittäin utopinen ajatus. Jopa silloin kun luennot alkavat vasta kymmenen jälkeen.

Kaikesta huolimatta pidän lämpimistä aamupaloista, joten suurimmaksi osaksi teen munakkaita tai puuroa. Varsinkin näin syksyn koittaessa, kun kesällä maistuivat vielä smoothietkin. Leipä on vain hätätapauksia varten, oli se sitten kuinka nopea vaihtoehto vain.

Ja tietenkin sen lisäki että aamupala pitää valmistua nopeasti, pitää sen myös olla opiskelijan budjetille ystävällistä. Raaka-aineet siis halvimmasta päästä, ja mahdollisuuksien mukaan eiliset ylijäämät päivällisestä hyötykäyttöön!

Kyseessä siis tietenkin munakas kasviksilla ja grillatulla kanalla! Kanamunia on kaapissa lähes aina, samoin pakastevihanneksia, mikä on helppo hätävara aina. Grillattua kanaa kun ostaa, saa siitä ruokaa moneksi päiväksi ja se taipuu yllättävän moneen!



Aina maukas aamupala ei tarvitse mitään tämän ihmeellisempää. Mielestäni kana sopii munakkaaseen paremmin kuin hyvin ja aamupala on jälleen kerran hieman ravitsevampi, jotta jaksaa istua koulussa. Ja tulipahan tällä viikolla testattua kuinka hyvin annos toimii Take away -annoksena, kun nukuin pommiin. Hyvin maistui aamupala koulun käytävällä muovirasiastakin! Ja valmistukeen käytetty aika: alle viisi minuuttia, sisältäen pannun tiskaamisen.

Aamupala on päivän tärkein ateria, toitotetaan meille jo pienenä. Uskon tähän nykyään entistä enemmän, koska ilman kunnon aamupalaa naposteluhimoni herää jo ennen lounasaikaa. Tällöin en jaksa lounaallakaan syödä mitään terveellistä, koska minulla mielihalut voittavat usein järjen. On siis hyvä syy syödä kunnon aamupala, koska silloin koko päivä ruokailuineen kulkee jouhevasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti