lauantai 5. lokakuuta 2013

Motivaatiota konkreettisista tuloksista

...tai niiden puutteesta.

Kävin tänään paikallisessa Intersportissa ilmaisessa InBody -mittauksessa. Kyttään näitä mittauksia aina, koska olen niissä nyt kolmen vuoden ajan käynyt ja mukava saada aina samanlainen paperi samanlaisesta mittauksesta kertomaan tuloksista. Jonotettuamme siskoni kanssa yli tunnin pääsimme vihdoin itse mittaukseen. Edellisten vuosien paperit on edelleen tallessa, joten innolla ryhdyinkin vertaamaan miten tilanne on muuttanyt viime vuodesta. Tulokset eivät ihan niin paljoa miellyttäneet kun olisin toivonut...

Noh, pitää olla tyytyväinen: rasvamassa on pienentynyt ja lihasmassa kasvanut ja vihdoin sarakkeen viivat ovat oikeassa suhteessa toisiinsa. Ensimmäistä kertaa näin! Rasvaprosenttini on tippunut tasan 2 %. Lihasmassaa tullut lisää 2kg, mikä on suorastaan surkean vähän, koska tulos voisi olla yli tuplastikin suurempi.

Mutta ketä syyttämään? No itseäni tietenkin. 

Masentavinta mittauksen tuloksissa oli, että jalkojeni lihasmassa oli noussut lähes saman verran kuin käsien! Ja kyllä jalkoihin pitäisi paljon enemmän mahtua lihasta kuin käsivarsiin? Huomaa kyllä tässä omat mieltymykseni: hauisten treenaaminen on ihan ykköstä ja kyykkääminen on vaan jäänyt vähemmälle. Onhan se nyt paljon raskaampaa! 

Mutta ei näistä mittauksista kannata sen enempää masentua. Tulokset ovat kaikki täysin positiivisia vaikka pieniä muutoksia ovatkin. Hitaasti mutta varmasti, eikö? Ja kun näitä tuloksia vertasi, tuli itselle kova polte rynnätä takaisin salille (vaikka sieltä juuri tulin) ja lapata tankoon ennätyspainot ja ryhtyä kyykkäämään. Ihan vain osoittaakseni että kyllä minä saan lihakset kasvamaan enemmänkin!

Mutta ehkä pitää odottaa huomista, silloin muutetaan omaa treeniä tehokkaammaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti