perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulu on ohi, nyt on aikaa rentoutua!

Joulu on nyt vietetty ja varmasti muutama kinkkukilokin saattoi tarttua matkaan. Samoin joulutorttuja tuli taas syötyä monen monta ylinmääräistä! Ehkä pitäisi noudattaa ruokavaliota ahkerammin niin ei tekisi niin mieli näinkään jouluna vetää liikoja övereitä. Vaikka aika maltillisesti söinkin.

Jouluinen koiramme Minni
Joulu mielletään rauhalliseksi ajaksi, jolloin saamme hengähtää ja olla läheisten kanssa. Aina asiat eivät kuitenkaan niin mene, vaan joulu aiheuttaa ylinmääräistä stressiä, paniikkia ja touhaamista. Häsätään liiaksi ja stressataan lahjoista, ruuasta ja kodin siisteydestä. Ruokaa tehdään kuin viimeistä päivää ja kaupat on ammuttu täyteen stressaantuneita shoppailijoita.

Itselle riittäisi rauhallisempikin joulun vietto. Tuntui että kaikilla oli pyhienkin aikana kiire johonkin: kyläilemään sukulaisille, pois kyläilemästä että pääsee kotiin, kauppaan, lenkkeilyttämään koiraa, tekemään ruokaa... Ja mitä kaikkea vielä.

Hengähtäminen jäi vähälle, ja loppujen lopuksi turhaan. Vähempi ruoka olisi riittänyt ja ei kukaan kuitenkaan niiden kaappien siisteyttä tarkistanut. Tämän takia tuntuikin että olin joulun jälkeen niin stressantunut että oli pakko päästä omaan kämppääni sohvalle makaamaan ja vain olemaan. Muu perheeni ei ole selvästikään omannut tätä Hakuna Matata -elämänasennetta! Mitäs laittoivat minut pienenä katselemaan Timon ja Pumbaa -piirrettyjä, eivätkä liittyneet seuraan.

Mutta eipä siinä, on joulussa puolensa, ja odotan sitä aikaa joka vuosi. Jouluvalot ovat mahtavia, en malttaisi ottaa niitä lainkaan pois kevään lähestyessä. Myös jouluruoka hyvää ja siinä ajassa on vain jotain tunnelmallista! Ja kaikki ne perinteet :) Ensi vuonna vain hieman rauhallisemmin kiitos!

1 kommentti: