lauantai 15. joulukuuta 2012

Operaatio punnerrus

Saattaa olla että olen katsonut viime aikoina liikaa dokumentteja armeijan erikoisjoukoista, mutta siitä innostuneena olen nyt päättänyt alkaa punnertamaan! Tavoite ei ole niinkään yläkropan vahvistaminen, vaan se on mukava sivutuote tähän projektiin. Haluan vain pystyä punnertamaan kunnolla, koska se on mielestäni hienoa! Ei asioihin aina tarvita järkevää syytä :D

Punnertaminen kehittää rintalihaksien lisäksi tehokkaasti koko ylävartaloa ja tämä ohjelma mitä ajattelin alkaa tekemään kehittää myös lihaskestävyyttä. Tarkoituksena on kuuden viikon ohjelman avulla loppujen lopuksi pystyä tekemään 100 puhdasta punnerrusta lähtötasosta riippumatta. Oma lähtötasoni taitaa olla noin 10 punnerrusta ennen kuin tauko on pidettävä.

Kuva: weheartit.com

Tietenkään punnertaminen ei ole mikään mittari sille missä kunnossa ihminen on, mutta onhan se hienoa sanoa että pystyn tekemään sata punnerrusta! Siinä on jo sitä jotain. Kiehtovinta näiden armeija dokkareiden katsomisessa oli se miten joukkoihin pykivien täytyy osoittaa kestävyytensä ja taitonsa lisäksi oma motivaatio ja tahto, että haluaa oikeasti kuulua erikoisjoukkoihin. Ja niistä on saanut uusia ideoita treeneihin!

Juuri oman mielen ja tahdon lujuutta minun pitää kehittää jos haluan saada enemmän ja parempia tuloksia. Luovuttaminen on liian helppoa siinä vaiheessa kun hieman väsyttää ja sattuu, vaikka oikeasti pääsisi paljon pidemmälle. Mieli on niin paljon heikompi kuin oma kroppa, vaikka muuta saatammekin ajatella. Ja ehkä tämä projekti auttaa kehittämään näitä taitoja. Niin ainakin toivon. Katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti