lauantai 8. joulukuuta 2012

Hieman tehokkaampi lenkki

Talvi on todellakin tullut. Onneksi ne suurimmat pakkaset lauhtuivat ja nyt ulos sentään uskaltaa mennä lenkille. Tänään päätin lähteä lenkille vielä valosaan aikaan, mutta kuinkas kävikään, pimeys yllätti jälleen kerran. Yleensä en edes pimeellä uskalla lähteä lenkille yksin, niin jänishousu kun olen, mutta nyt karaistin mieleni, aamun olin kuitenkin vain maannut ja tehnyt erinäisiä projekteja kuntoon.

Vakio lenkkipolkuni varrella on muutaman vuoden aikana tullut kahteen kohtaan myös lihaskuntolaitteita. Ei niillä suuresti habaa kasvateta, mutta ne tuovat erittäin mukavan lisän lenkkeilyyn. Ensimmäiset kuntoilulaitteet löytyvät heti asuintaloni vierestä ja seuraavat noin kilometrin päästä. Ja yleensä myös nämä kuntoilulaitteet kuuluvat osaksi lenkkiäni.

En ole mikään super tehokas lenkkeilijä. Mielestäni se on erittäin tylsää, ainakin jos yksin joutuu kävelemään. Ryhti lösähtää eikä jaksa edes niin rivakkaan kävellä. Juuri siihen nämä hieman lihaksia aktivoivat laitteet ovat parhaita! Kun tekee hieman jalkaprässiä, käsilihaksia, soutuliikettä ja pohkeita, jatkuu lenkki paljon ryhdikkäämmin. Ihan kun olisi saanut jostain lisää voimaa ja energiaa.

Lenkin lopuksi tykkään tehdä taloni vieressä olevilla laitteilla vielä hieman vatsalihaksia. Nämä laitteet on käsittääkseni suunnattu alueen seniori asukkaille, mutta en ihan käsitä, miten he jalkojen noston jaksavat tehdä kun itsellenikin se tuottaa vielä vaikeuksia! Mutta mielestäni on erittäin hienoa että tällaisia laitteita tänne on tullut, ja niillä on oikeasti käyttäjiä. Muutamakin toisto lenkin jälkeen ja sen aikana vaikuttaa oikeasti, vaikka ei ehkä fyysisesti niin henkisesti. Ja pienikin liikunta on aina hyväksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti