tiistai 28. elokuuta 2012

Päivän resepti: kesäkurpitsalasagne meksikolaisella vivahteella

Olen nyt sairastellut urakalla. Ensin oli joku punkki-pöho ja kun siitä oli voimat palautunut ja olin innoissani pää kolmantena jalkana ryntäämässä salille, iski kurkkukipu ja yskä. Nyt en viitti mennä salille köhimään... Mutta taas epäterveellisen sairasloman jälkeen yritän palata takaisin ruotuun! Ja koska treeniä en pahemmin saa, en myöskään ansaitse riisiä tai pastaa, joten aloin kehittämään mitä voisin tehdä kaikista niistä kesäkurpitsoista, mitkä kaapistani löytyy. Nyt siis työkaverin innoittamana tex-mex maustettua kesäkurpitsalasagnea! Alkuperäinen resepti löytyy karppaus.info:sta
















Annos: 1 (n.200g) ¤ Energia: 400 kcal ¤ Proteiinia: 36 g ¤ Rasvaa: 2 g ¤ Hiilihydraatteja: 35 g

Resepti on onneksi paljon helpompi kuin "normaali" lasagnen, koska ei tarvitse tehdä juustokastiketta. Aineksiakaan ei paljoa tarvi. Kevyemmän version saa jättämällä kerman pois tai korvaamalla sen vedellä. Juustosta voi myös ottaa kevyemmän vaihtoehdon. Lasagnea tulee kerralla myös iso annos, eli tästä riittää huomiseen evääksi töihin.

¤ 400g jauhelihaa ¤ 

¤ 2dl kermaa ¤ 

¤ paprikaa ¤

¤ kesäkurpitsaa ¤

¤ juustoraastetta ¤

¤ taco-mauste ¤


Ruskista jauheliha ja mausta se taco-mausteella. Lisää joukkoon paprika ja kerma. Anna hetken hautua. Jo tämä lupaa hyvää: kaikki missä on kermaa on pakko olla maukasta! Olenkohan oppinut tämän isältäni...


Viipaloi kesäkurpitsa lasagne-levyiksi. Valitse itse paksuus, haluatko siitä hyvin pehmeää vai vähän enemmän pureskeltavaa. Juustohöylllä saa kätevästi jos haluaa tasaisia viipaleita. Viipaleita voi kuivat hetken laittamalla ne uuniin, koska kesäkurpitsa tekee lasagnesta helposti aika vetistä. Itse en tätä jaksanut tällä kertaa tehdä, ja noh, kyllä lasagnessa nestettä oli. Eli kannattaa nähdä tämä pieni vaiva!

Lado lasagne ja jauheliha vuokaan. Lisää päälle juustoraaste. Itse lisäsin vielä cayane-pippuria päälle, koska selvästi laitan sitä nykyisin joka ikiseen ruokaan.

Paista lasagne noin 200 asteessa puolisen tuntia, tai kunnes juusto on kauniin kullanruskea. Sitten vaan nami!

Ravintosisältö laskettu kalorilaskurin avulla

2 kommenttia:

  1. pakko kokeilla! jos tällä saisin huijattua tuon toista sukupuolta edustavan, kesäkurpitsaa vihaavan asuinkumppaninikin syömään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän kesäkurpitsa edes maistu juuri millekkään :D Mutta kannattaa tosiaan kuivattaa niitä vähän, sitten niitä maistaa vielä vähemmän kun sitä nestettä ei tule niin paljoo.

      Poista