torstai 23. elokuuta 2012

Pakastin tuli taloon

"wokkivihanneksia", lisäksi samaan settiin
vielä kukka- ja parsakaalia
Olen yli neljä vuotta asunut pienessä opiskelijakämpässäni. Neljässä vuodessa ehtii käymään moneen kertaan Ikeassa ja sisustamaan 28 neliötä aika täyteen. Nyt oli kuitenkin aika täyttää kämppää entisestään ja tuoda tänne pakastin! Olen tähän asti selvinnyt pienen pienellä pakkasella, mutta nyt aloin havittelemaan siskoni vanhaa pientä arkkupakastinta. Siis pientä tosiaan, 100 litraako tuo on? Mutta se on 100 litraa enemmän kuin ennen!

Olen jo innolla pakastanut marjoja ja vihanneksia sinne ja porukoiden luota tuotiin myös marjoja ja jotain muutakin. Mummulasta haen vielä mehuja. Valmistin tässä myös lihapullia ja pakastin kanaa. Tätä piti tehdä ahkerasti koko alkuviikko kun olin sairaslomalla mutta en jaksanutkaan nousta sohvalta niin paljoa...

Tarkoituksenani oli laittaa kaikki tarkkaan mitattuihin kippoihin, että voin ottaa helposti eväitä varten vaikka vihanneksia ja ei tarvi sen enempää miettiä paljonko tästä nyt valmistan. Osittain tämä onnistui. Marjoja on nyt marjasekoitus-kipoissa missä jokaisessa on 200g, eli sen verran kuin aamupalalla syön. Myös juuri valmistamani vihannekset on laitettu 200g ja 300g eriin. Tämä tietenkin lukee jokaisen kipan päällä.

Kotoa tulleet ovat täysin sekalaisessa järjestyksessä, mutta ehkä mä pystyn elämään niiden kanssa. Tai sitten joku kerta kipotan ne uudelleen.

Pakkanen on siitä mahtava, että pystyin tekemään esimerkiksi lihapullia ison annoksen valmiisiin annospusseihin, mitkä voin ottaa evääksi. Näin ei tarvi panikoida kun ei ole muistanut käydä kaupassa.

Mitä kaikkea muuta järkevää voisi pakastaa? Tänään hain mummulasta myös papuja, mitkä menevät illan aikana pakkaseen kunhan saan ne keitettyä :)

Vihanneksia pakattu 200g ja 300g annoskippoihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti