tiistai 9. lokakuuta 2012

Onko terveydellä hintaa?

Joku ilta lueskelin miähelleni kookosöljyn terveysvaikutuksista netistä. Itse käytän kyseistä öljyä ja harmittelin että se on niin kallista. En ole ihan varma millä asenteella tämä lausahdus tuli, mutta minulta kysyttiin että onko terveydellä hintaa? Nimenomaan, oletko valmis maksamaan siitä vähän enemmän, että saat terveen kehon ja mielen?

Opiskelijalla ei aina ole varaa hifistellä ruualla ja vaikka käyn töissä opintojen lomassa, rahasta tuntuu silti olevan pulaa. Palkasta menee vuokra, sähkö, kuntosalin jäsenyys, bensa maksaa älyttömästi ja joskus sitä haluaa uusia vaatteita ja kenkiä. Niin tytöt tekee. Sitten rahaa siihen ruokaan ei jääkkään niin paljoa ja varsinkin loppukuusta pitää alkaa miettimään mitä sitä ostaisi että pärjään vielä viikon.

Olen kuitenkin viime aikoina pohtinut enemmän ruokani alkuperää ja hurahtanut yhä enemmän luontaistuotekauppojen valikoimiin. Viimeksi ostin muutamia aineksia välipalapatukoihin, hinta yhteensä 35 euroa. Auts, se on jo yli puolet kuntosalin jäsenyydestä ja sillä saisi melkein kuukauden ruuat koululta!

Pitääkö jostain kuitenkin luopua saavuttaakseen jotain parempaa? Jos uhraan yhtenä kuukautena vaateostokset, saan ostettua kaappiin lisää kookosöljyä ja maca-jauhetta? Saan ostettua kotimaisia kasviksia ja lohta, mikä on monesti opiskeluaikanani ollut liian kallista herkkua.

Jos nyt uhraan enemmän rahaa kunnolliseen ruokaan ja kuntosalijäsenyyteen, voin kiittää siitä myöhemmin koska olen vuosienkin päästä terve ja hyvinvoiva.

Kuva: we heart it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti