maanantai 26. marraskuuta 2012

Lepoa

Tiedätte sen tunteen kun ei vaan jaksa. Sellainen oli oloni koko tämän maanantain. Heräsin aamulla tapani mukaan hieman ennen kuutta ja yritin kovasti ehtiä seitsämäksi töihin. Kaksi tuntia töitä ennen kuin suuntasin opiskelemaan, minkä jälkeen taasen töihin. Lopuksi vielä tekemään hieman ryhmätyötä kunnes pääsin lähtemään kotiin. Missään vaiheessa päivää en vaan herännyt!

Tätä tämä syksy tekee minulle. Vaikka on viikonlopun aikana tullut levättyä, on maanantait selvästi yhtä tuskaa. Ruuan jälkeen otin päiväunet mitkä helpotti tilannettä vähän, mutta ei silti ollut mitään intoa saatikka voimaa lähteä salille. Päätinkin viettää leppoisan illan oleillen ja leipoen joulutorttuja, mitkä onneksi antoi vähän virtaa iltaan ja jaksettiin lähteä pienelle iltalenkille.

Nukkuminen tähän vuoden aikaan selvästi itselleni olisi hyvin tärkeää. Olen pienestä asti tarvinnut paljon unta. Joillekin riittää kuuden tunnin yöunet, toisille kahdeksan, mutta itse vaadin kymmenen tuntia. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, ja kuulemma ei tarvitsekkaan. Toiset ihmiset vaan vaativat unta enemmän. Sitten on vain järjestettävä asiansa niin, että Nukku-Mattia saa moikata jo yhdeksän aikoihin illalla.

Aina sanotaan, että aikasiin aamuihin tottuu, mutta olen tässä viimeisen puolen vuoden aikana todistanut senkin väittämän vääräksi. Olen mennyt töihin kesäkuun alusta lähtien lähes joka aamu kello seitsemän. Ja vielä kuusi kuukautta myöhemmin en ole tähän päivärytmiin tottunut. Selvästikkään minä en ole aamu ihminen!

Uni on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista mitä ihmisen päivään kuuluu. Ilman kunnon yöunia ei aivotoiminta eikä koko keho toimi kunnolla. Itse en ole saanut nukuttua hetkeen aikaan niin pitkiä yöunia kun tarvisin, ja se alkaa näkyä. Olen koko ajan väsynyt, aivotoiminta ei pelaa eikä mikään muu kun sohvalla makoilu huvittaisi.

Onneksi joulu on tuloillaan ja itselläni on ainakin kaksi viikkoa pelkkää lomailua! Uuden vuoden alkaessa alkaa uusi harjoittelu ja uudet kurssit. Katsotaan saisinko tällä kertaa hieman kevyemmän lukuvuoden aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti