tiistai 20. elokuuta 2013

“I like my body because it’s magic”

Mistä sinä pidät omassa vartalossasi? Välillä meidän on vaikea keksiä vastausta tällaiseen kysymykseen jos vastaisimme siihen lainkaan. Olenko oikeasti tyytyväinen mihinkään tai voinko myöntää että pidän omasta kehostani?

Löysin tänään eräästä nettilehdestä loistavan kirjoituksen siitä, mistä eri lapset pitävät itsessään. Blogikirjoituksessa oltiin hienosti esitelty lasten omat lausahdukset ja teki itsekin mieli palata samaan vilpittömään olotilaan! Blogitekstin löydän täältä.

Jokaiselle meistä tekee hyvää välillä kehua itseään. Monesti ajattelemme omasta kehosta negatiivisesti, vaikka aihetta ylpeyteenkin olisi. Hiukseni ovat ohkaiset, reiteni paksut, selkäni liian lyhyt että paidat näyttäisivät hyvältä päälläni... Negatiivisia asioita on helppo keksiä!

Kuva alkuperäisestä “I like my body because it’s magic” -blogitekstistä Interrupt-sivustolta
Mutta mistä me sitten pidämme omassa kehossamme? Itse olen aina pitänyt siroista ranteistani! Pidän myös pitkistä sormistani. Pidän solisluistani ja taipuisista hiuksistani.

Mutta kuten lapsilta alkuperäisessä tekstissä voimme oppia, kaiken ei tarvitse olla vain ulkonäöllisiä seikkoja! Vaikka reiteni olisivatkin (ainakin vielä) hieman paksut ja pohkeeni isot, pääsen niiden avulla kävelemään, juoksemaan, harrastamaan kendoa ja kyykkäämään salilla! Ilman jalkoja en voisi nauttia näistä asioista, joten pidän omista jaloistani.

Pidän myös kehostani, koska se on terve. Pidän kehostani, koska sen on ainutlaatuinen.

Kliseistä? Kyllä vain, mutta ei se haittaa! Aina ei tarvitse ajatella mitä haluaisin muuttaa, koska kaikkeen emme edes rankalla treenauksella voi vaikuttaa, selkäni ei siitä mihinkään silti pidenny.

Suosittelen kaikkia lukemaan alkuperäisestä kirjoituksesta mistä kaikesta ne lapset pitävät omassa kehossaan ja miettiä mistä itse pitää! Meidän pitäisi olla enemmän tyytyväisiä siihen mitä meillä on ja mihin me pystymme ilman että ajattelemme mistä emme pidä.

“Something I like about my body is how fast I can run, and how healthy I am.” 

9-year-old Lana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti