tiistai 13. elokuuta 2013

Let's get dirty!

En juuri innostu juoksemisesta. Innostun kyllä ajatuksesta että harrastaisin juoksemista ja kiertäisin ympäri maailmaa osallistuen maratooneihin ja keräisin kaulan täyteen mitalleja. Mutta juokseminen on vaan niin tylsää! Pidän siitä tunteesta lenkin jälkeen kun on selvinnyt lenkkipolulta takaisin kotiin ja on tullut poltettua kalori jos toinenkin, mutta juoksun aikana toivoisin sen vain olevan ohi. Siinä vaan juostaan ja siitä en ole saanut mitään suurempia innostuksen puuskia.

Mutta jos pelkästään juokseminen on tylsää, lisätään siihen vähän mutaa, erilaisia esteitä ja hauskanpito niin sitten jopa minä asiasta innostun! Eli siis täältä tullaan mutajuoksu!



Mutajuoksu on maailmalla ilmeisesti jo erittäin suosittu konsepti ja kerännyt jo Suomessakin suuren määrän harrastajia. Olenkin aikaisemmin nähnyt kuvia maailmalla olleista tapahtumista muun muassa Men's Health -lehdessä ja olen haaveillut sellaisesta tapahtumasta myös Suomessa. En vain tiennyt että niitä on järjestetty jo ainakin muutaman vuoden ajan!

Ehkä siihen oli syynsä miksi lapsena viihdyin partiossa ja minua ei todellakaan haitanuut mutaiset leiripaikat ja metsässä ryömiminen. Tai sitten se on kasvattanut minua juuri tällaisia juoksutapahtumia varten! Oli niin tai näin, tänään ilmoitin tämän pariskunnan Rauman Mutajuoksuun!

Rauman Mutajuoksu on 5 kilometrin pituinen lenkki erilaisine esteineen. Aikaisemmin katselin että ensi vuonna haluan lähteä kohtu Oulua ja Extreme Run -tapahtumaa, mutta sitä ennen tarvitsen hieman enemmän harjoitusta, koska matka on peräti 15 kilometriä! Sen puolesta tämä Rauman tapahtuma on helpompi paikka aloittaa ja testata millainen laji on oikeasti kyseessä.

Nyt siis pitää aloittaa myös hieman tavoitteellisempi harjoittelu! Olen tänä vuonna juossut hyvin epäsäännöllisesti, joten ehkä pitää katsoa jaksanko edes juosta 5 kilometriä putkeen! Löysin myös Men's Healthin nettisivuilta ohjeet miten harjoitella juuri mutajuoksua varten.

Aikaa harjoitteluun on alle neljä viikkoa. Se on siis aloitettava än - yy -tee, NYT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti