sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Aamuinen smoothie

Mä ostin perjantaina blenderin! Vihdoin ja viimein. En tiedä ihan tarkkaan minkä takia sen ostamista olen lykännyt, mutta nyt se komeilee tuossa pöydällä. Ja oli kai näin sunnuntaiaamun ratoksi testattava se ja tehdävä ensimmäinen smoothie!

Mä yritin tehdä tästä aamupalastani oikeen terveellisen, mutta en oo ihan varma miten se onnistui. Kaikki aineet ainakin miellän terveellisiksi, niin kai ne on sitä yhdessäkin? Mukaan laitoin aika paljon tavaraa, ihan oman mielen mukaan koska en mitään ohjeita jaksanut alkaa katselemaan. Kyllä kirjahyllystä löytyy kirja tätäkin varten. Noh, mukaan tuli mansikoita ja banaania, molemmat pakastettuja, maitoa ja mummun tekemää sekamehua missä ei juurikaan sokeria ole, hasselpähkinää, cashewpähkinää sekä vehnälesettä ja viimeiseksi teelusikallinen Maca-jauhetta. Macaa en osaa käyttää juuri muuten kuin smoothieissa tai raakasuklaassa, mutta mielenkiintoa olisi. Pitääkin alkaa reseptejä etsimään. Kaikkia aineita heitin vaan mukaan sen verran kuin meni. Mansikoita taisi olla jäljellä puoli pussillista, ja eilen illalla paloittelin yhden banaanin pakkaseen jäätymään. Pähkinöitä yhteensä pieni kourallinen ja lesettä ripaus. Tarkat mitat siis!


Sitten vaan kaikki aineet koneeseen ja sekasin. Tämä kokkaus on onneks niin helppoa että se minultakin onnistuu silmät ristissä! Ainoa ongelma on, etten osaa tehdä mitään vain yhdelle hengelle. Joten reilusti yli puoli litraa on nyt juomista. Mutta näemmä hyvin siitä on näin kirjottelun lomassa jo mennyt puolet.

En haluaisi millään kaupasta pakastemarjoja ostaa, koska se tuntuu jotenkin väärältä. Marjat kuuluu olla itse poimittuja ja mehut itse tehtyjä. Tai siis mummun tekemiä, itseltä se ei vielä luonnistu. Hillojakaan ei tykkää ostella kaupasta, ne maistuukin väärältä kun tottunut koko elämänsä syömään itsetehtyjä. Ja niin se mun mielestä kuuluu ollakin! Äitiltä jo varasin ämpärillisen mustikoita, mitä saan sitten pakastaa. Minua sinne metsään ei saa, koska en halua nyppiä itsestäni kymmeniä hirvikärpäsiä. Paikalliselle luomutilalle lupasin mennä mansikoita ja vadelmia poiminaan. Ongelmana vaan on, että pakastimeni on suorastaan surkean pieni. Joten suurimman osan joudut viemään vanhempien luokse ja hakemaan sieltä sitten muutaman pussin kerrallaan tänne. Ajattelin itse pakastella marjoja ihan sellaisenaan, ja osasta voisi tehdä sosetta. Viime vuonna tein ensimmäistä kertaa hilloa ja siitä tulikin tosi hyvää, mutta tänä vuonna päätin tyytyä soseisiin koska hilloon joutuu laittamaan sellaiset määrät sokeria... Nyt on kuitenkin pakko vielä tyytyä kauppojen valikoimiin pakastemarjojen osalta, että saan tehtyä niistä smoothieita. Eihän maailma siihen silti kaadu :) Pitää testata kyllä juoman tekemistä hedelmistä myös! Kerran kokeilin tehdä mangosta, mutta olin onnistunut valitsemaan liian raa'an yksilön, niin se ei ihan luonnistunut. Joten huomenna kauppaan ja kaapit, pöydät ja pakastin täyteen tevaraa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti