tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lähtötilanne

Tästä se alkaa!

Nyt vihdoin on mittanauha ostettu ja voi alkaa tuloksia seuraamaan! Pitkään mietein että laitanko tähän painon vai en... Mutta olen tullut siihen tulokseen ettei naisen painoa kuulu paljastaa, joten en sitä tee!  Se taisi mennä kyllä, että painoa ei saa kysyä, mutta sovelletaan tätä asiaa. Otan siis tähän seurantaan vain mitat, mihin kuuluu käsivarsi, rinnanympärys, vyötärö, lantio, reidenympärys ja pohje. Pohje siitä syystä että niiden sietäisikin pienenevän, todellakin... Mittojen lisäksi otan mukaan muutamat tulokset myös InBody mittauksista, missä ajattelin aina välillä käydä kun siihen on mahdollisuus. Näin saan seurattua helposti myös rasva- ja lihasmassaa. Ja lihasmassaa tässä olen enimmäkseen rakentamassa, rasva poistuu kehosta siinä kaupan päälisiksi.

Tässä ensi alkuun malli minusta nyt ja tavoitepainon saavutettuani. Mallin voi tehdä itselleen täältä. Tietenkään nämä kuvat eivät ole todenmukaiset, mutta niistä huomaa ettei tavoitteeni oikeasti painonpudotuksen kannalta niin isot ole. Tai ainakaan muutokset eivät ole. Tavoitepainokseni laitoin tätä tehdessä -10kg. Ja siihen myös tähtään. Tosin jos lihaksia tulee ja rasvaa häviää, ei paino välttämättä tipu noin paljoa, en halua laihtua lihaksia menettäen. Lihasmassaa tähän malliin ei saanut lisättyä, tai en ainakaan semmoista huomannut. Mutta hauska kokeilla tällaistäkin, koska itsestäni en ainakaan vielä moista kuvaa suostu laittamaan.

Tilanne nyt ja tavoiteltu tilanne

Tässä nyt tämän hetkiset mitat ja muut tiedot. Näihin lähden sitten jatkossa, toivottavasti noin kuukauden välein vertaamaan tuloksia. En halua vertailuja tehdä liian usein, koska saatan masentua minimaalisista tuloksista. Toivottavasti kuukaudessa olisi jokaisesta osa-alueesta lähtenyt edes se sentti... Ja toivottavasti olen mitannut, tai mittauttanut, itseni kunnolla! Tässä aina se vaara että seuraavalla kerralla mittanauha onkin paljon kireemmällä ja sen takia tulos on moniakin yksikköjä pienempi. Mutta ymmärrän tämän enkä siis nojaa näihin lukemiin liian orjallisesti. Enemmän saavat puhua InBody mittaukset puolestaan.


Nyt vielä pikakatsaus huhtikuun lopussa otettuihin kehonkoostumusmittauksen tuloksiin. Tuolloin mittausten mukaan rasvaa oli pikkaisen liikaa ja vyötärö-lantiosuhde hieman huonompi kuin pitäisi olla. Nämä asiat pitää siis saada korjattua. Muuten paino on kyllä normaali, samoin lihasmassa. Tässä mittauksessa lihasmassa ja rasvamassa mitataan kiloissa.

Lihasmassa 27,1 kg
Rasvamassa 19,5 kg

Muut tulokset eivät taida ollakkaan tämän seurannan kannalta oleellisia. Kehonkoostumusmittauksissa pyrin käymään aina kun mahdollisuus tulee, mikä ei ole niin kovin usein. Mutta toivottavasti ainakin kerran näin kesällä ja sitten syksyn ja talven aikana muutaman kerran. 

Mutta näiden mittojen mukaan lähden tuloksia seuraamaan! Toivottavasti tulee menestyksekäs kesä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti