sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Päivän resepti: kesäkurpitsasipsit


Epävirallinen sarjani "Kokkaa kesäkurpitsasta" selvästikin jatkuu. Edelleen niitä mummulasta löytyy, joten on niistä kaikkea kehiteltävä. Jo jokin aika sitten bongasin reseptin kesäkurpitsasipseistä ja päätin niitä nyt kokeilla. Reseptejä tähän löytyy tosi paljon mutta päätin kehittää oman reseptini vähän hatusta, koska kaikkia aineita ei olisi melkein mihinkään niistä löytynyt. Yhteen tarvittiin korppujauhoja, toiseen manteliöljyä ja koska olin siskon kanssa pitämässä vanhempien taloa pystyssä, niin eipäs sieltä ainakaan mitään moisia löytynyt. Eikä olisi löytynyt lähikaupastakaan. Mutta ainakin oma mausteseokseni tuoksui niin hyvältä että sen perusteella luulisi kelpaavan nämäkin sipsit :)

Annos: 100g ¤ Energia: 120 kcal ¤ Proteiinia: 1,1 g ¤ Rasvaa: 11 g ¤ Hiilihydraatteja: 5,4 g
 

¤ 100 g kesäkurpitsaa ¤
¤ 1 rkl oliiviöljyä ¤
¤ valkosipulijauhetta ¤
¤ pippurisekoitusta ¤
¤ mustapippuria ¤
¤ basilikaa ¤

Selvästikkin tykkään pippurista kun sitä tuli tähänkin kahteen kertaan...

Viipaleet menossa uuniin

Viipaloi kesäkurpitsasta ohuen ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylän avulla. Laita valmiit viipaleet kulhoon ja kaada päälle oliivioljyä haluamasi määrä, kuitenkin niin ettei kurpitat ui öljyssä. Mitä kosteampia viipaleet on, sitä hankalampi niistä on sipsejä tehdä. Heitä mausteet sekaan oman maun mukaan. Kääntele kesäkurpitsaviipaleita huolellisesti niin että öljy ja mausteet tarttuvat niihin tasaisesti.

Ensimmäinen kärähtänyt lasti

Levitä viipaleet leivinpaperille ja laita noin 125-asteiseen uuniin. Älä yritä paistaa näitä lastuja 225-asteisessa uunissa kuten minä ensin.... Siitä ei seuraa muuta kuin kasa mustia sipsejä :D Voit myös paistaa niitä avoimessa uunissa erittäin miedolla lämmöllä yön yli, kuten tässä reseptissä, mutta itse haluan ne nopeammin. En malta odottaa monia tunteja että saan maistaa millaisia tuli.

Ota sipsit uunista kun ne ovat kypsyneet rapeiksi ja kullan ruskeiksi. Itse myös kääntelin niitä välillä koska olin malttamaton. Itse sain paistaa sipsejä 1,5 tuntia. Halutessasi voit laittaa päälle vielä vähän suolaa. 


Sopivat hyvin vaikka viikonlopun leffa-iltaan :)


Ravintosisältö laskettu kalorilaskurin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti