
- Kalkkunan jauhelihaa (tai jauhelihaa ylipäätään)
- Sipulia
- Perunaa (ehkä myös porkkana sopisi)
- Papuja
- Tomaattimurskaa
- Paprikaa
- Chiliä (oman tulisuusasteen mukaan)
- Mausteita (valkosipulia, chilijauhetta, mustapippuri, cayanepippuria...)
- Oliiviöljyä
Itse käytin tosiaan kalkkunan jauhelihaa. Vasta keksein sellaisenkin tuotteen elämääni! Se on kevyempää kuin normaali jauheliha ja kaiken lisäksi se oli halvempaa kuin naudan paistinjauheliha! Eli yllättävää kyllä, opiskelijaystävällistä hintansa perusteella! En tiedä miksen ole aikaisemmin tajunnut. Toisella kerralla kun tätä sapuskaa teimme käytimme broilerin jauhelihaa koska siinä kaupassa ei ollut kalkkunaa saatavilla. Hyvin toimi sekin!

Tämän jälkeen siirsin paistokseni kattilaan, koska paistinpannuni on niin pieni. Sinne lisäsin mukaan jokusen desilitran vettä ja kaikki loput ainekset eli siis tomaattimurska, paprika, pavut, oliiviöljyn, mausteen. Vettä kannattaa lisätä sen verran kuinka juoksevaa keitoksesta haluaan. Alkuperäisessä ohjeessa sitä ei tainnut olla lainkaan.
Sitten vain hella hiljemmalle ja antaa ruuan muhia noin 30 minuuttia. Sitten vaan nauttimaan! Kevyttä ruokaa missä chili ainakin meidän tapauksessa antoi hyvin potkua :) Siitä saa proteiinit ja mukana on tarpeeksi kasviksia.
Uusia ruokia on vaan joskus niin kiva kokeilla ja joskus sitä keksii jotain tosi hyvää :) Rohkeasti vaan reseptejä etsimään, ei tällaiset perinteiset amerikassa lihottavaksi leimatut reseptit tarvitse olla yhtään epäterveellisiä kun ei laita sinne kauheasti voita mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti