lauantai 1. syyskuuta 2012

Tilanneseuranta elokuulta: lepo kannattaa

Kuten jo olen toitottanut moneen kertaan, olen ollut pakkolevossa viimiset pari viikkoa. Ja vielä hetki varmaan pitää ottaa rauhallisesti mutta kai tää tästä ihan pian!

Pienillä lenkeillä olen sentään käynyt tällä viikolla, eli jotain liikuntaa on tullut. Ruokailut sen puoleen on mennyt ihan pieleen, koska olen selittänyt että kipeenä saa vähän joustaa. Ei silti mitään mättöä ole tullut vedettyä ja paino on oikeasti jopa vähän tippunut! Lepo siis kannattaa :) Viime kuukauteen verrattuna paino on laskenut 1,6 kg. Wuppaa!


Tässä se mitä kuukauden ainaka on tapahtunut. Olen tyytyväinen että senttejä on lähtenyt melkein joka paikasta pois. Reisistä jopa reilusti! Tämän voin todistaa sillä että olen käyttänyt nyt farkkuja, mitkä eivät ole mahtuneet päälleni pariin vuoteen!


Tänään oli paikallisessa Intersportissa myös InBody mittaukset, joten vihdoin pääsin katsastamaan myös lihas- ja rasvamassani! Vertailukohta tähän on siis 20.4.2012 otettu mittaus. Paino siitä ajasta on nyt tippunut 5.1 kg.

Lihasmassa 25,8 kg (-1,3 kg)
Rasvamassa 16,6 kg (-2,9 kg)

Eli jotain on tapahtunut. Huono puoli on tietenkin tuon lihasmassan tippuminen... En usko että sitä voi laittaa sairastamisen piikkiin vaikka kahteen viikkoon en ole paljon voinut tehdä ja paino on hieman pudonnut? Mutta nyt kun tästä tervehdyn pitää suunnata salille täynnä uutta tarmoa!

InBody mittauksissa näkee myös paljon kaikkea muuta, kuten lihastasapainot, ravitsemustila-arvion, nesteindeksin... Tärkein niistä kuitenkin on viskeraalinen rasva, eli sisäelinten ympärillä oleva rasva. Itsellä se on nyt ollut hyvällä puoliskolla koko ajan, mutta ei siitä ole haittaa päästä enmmän eroonkaan. Se onkin tippunut viime mittauksesta 13 yksikköä! Tästä rasvasta on onneksi helpompi päästä liikunnalla eroon kun muusta rasvamassasta. Joten vaikka laihduttaminen ei olisikaan tavoitteenasi, on hyvä huolehtia viskeraalisen rasvan määrästä. Korkea arvo tarkoittaa suurempaa riskiä sairastua 2. tyypin diabetekseen, saada aivohalvaus tai sydänsairauksia.

Nyt ruuaksi kana-vihannespaistosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti