perjantai 16. marraskuuta 2012

Ei tässä nyt nälkää nähdä!

On nyt pakko kirjoittaa yksi teksti omista ruokailuistani. Äitini tässä juuri viikolla valitteli kun en syö enää mitään. Tosin hänen näkökulmansa oli vain sinäkin päivänä iltapalani, mikä itse asiassa oli enemmän kuin itsellään. Joten en ole ihan varma mihin sekin väittämä perustui? Sitten välikäden kautta kuulin että eräs tuttavanikin oli käskeny laittaa minut syömään ihan kunnolla. Noh, käydäämpäs läpi tässä perus päivän ruuat.



Eli aamupalaksi tällä hetkellä syön lähinnä proteiinia maitorahkan muodossa. Teen lähes aina smoothien, koska se on helppoa, nopeaa ja hyvää. Tähän smoothieen tulee yksi purkillinen maitorahkaa, mehukeittoa, marjoja, vehnälesettä ja soijalesitiiniraetta. Kokonaisuus on erittäin täyttävä, ja joskus tekisi mieli jättää syöminen kesken kun ei vaan jaksaisi. Tämän lisäksi päivän vitamiinit.

Ravintoarvo: 293 kcal * proteiini 26 g * hiilareita 22 g * rasvaa 11 g

Välipalana minulla on joko maitorahkaa tai proteiini puddingia tai proteiinipatukka. Tämän lisäksi marjoja, useimmiten kuivattuja goji-marjoja sekä pähkinöitä.

Ravintoarvot: 55 kcal * proteiini 27 g *  hiilareita 11 g * rasvaa 7,6 g

Aterialla ennen päivän treenailuja on lihaa, usein kanaa tai kalaa, raejuustoa, vihreitä vihanneksia, kuten salaattia, kaalia, paprikaa, kurkkua, parsakaalia, pinaattia... sekä oliiviöljyä. Oliiviöljyn unohdan monesti, en tiedä miksi, mutta se jää salaattiin monena päivän laittamatta vaikka tiedän sen olevan tärkeä osa ruokaa! Viime aikoina olen kaalia syönyt salaateissakin paljon, koska se on niin halpaa ja köyhän opiskelijan lompakolle sopivaa :D Tämä ateria on aina tosi täyttävä sen salaattimäärän vuoksi, sitä on paljon!

Ravintoarvot: 254 kcal * proteiini 22 g * hiilareita 6,5 g * rasvaa 16 g

Treenin jälkeisellä aterialla on sitten luvassa hiilareita enemmän pastan, riisin tai perunan muodossa. Tämän lisäksi lähes sama setti kuin ensimmäisellä aterialla eli lihaa, raejuustoa ja vihreitä vihanneksia.

Ravintoarvot: 333 kcal * proteiini 31 g * hiilareita 26 g * rasvaa 12 g

Iltapalaksi syön vielä kananmunanvalkuaisia, tai joskus maitorahkaa. Kananmunanvalkuaisiakin tulee se 250g eli saman verran kuin rahkaa, ja se on paljon! Tämän lisäksi mehukeitto mihin sekoitan mukaan hieman vehnäleseitä. Mausteita valkuaisissa käytän runsaasti. Sitten vielä illan vitamiinit.

Ravintoarvot: 122 kcal * proteiini 25 g * hiilareita 3,8 g * rasvaa 0,6g

Kaiken kaikkiaan ruokaa siis riittää. Ateriat tulee syödä viimeistään neljän tunnin välein ettei nälkä ehdi kovaksi tulemaankaan. Ja tietenkin ennen kuntosalille menoa on latausjuoma, salilla treenijuoma ja treenin jälkeen palautusjuoma. Mutta päivän kalorit ovat noin 1 100, mikä ehkä kuulostaa vähältä, mutta nyt alkaa viimeinen viikko superdieettiä jolloin ne ovat kaikista alimmillaan. Ja huomioidaampas tähän väliin, että myös noista kaikista treenijuomista tulee kaloreita ja ravinteita aika hyvin, kaiken kaikkiaan kaloreita niissä on 415! Eli päivän kalorit nouseekin noin 1 500! Ja myönnettäköön, itsellä kerran viikossa on ollut paljon enemmänkin ruokaa :) Huijari kun olen...



Ensi viikon jälkeen siirryn takaisin vanhaan ruokaohjeeseeni, mikä sisältää enemmän hiilareita esimerkiksi aamupalan kohdalla, mikä tarkoittaa kaurapuuroa. Mutta tällä hetkellä ei mitään hätää, ainoa huono puoli on pimenevät päivät, ei ruuan vähäisyys.

Ravintosisällöt laskettu kalorilaskurin avulla. Kuvat weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti