tiistai 6. marraskuuta 2012

Nälkä

Ollaan tultu superdieetin siihen vaiheeseen mistä olen lukenut muistakin blogeista: nälkä yllättää! Aluksi ruokaa tuntui olevan hyvinkin paljon, ja ei nytkään aamupäivän aikana ole mitään ongelmaa, mutta iltaa kohden nälkä alkaa kurnimaan masussa.

Itse olen myös heti alkuviikosta ihan nuutunut kun pääsen töitä ja koulusta vihdoin kotiin. Uskon että myös syksyn pimenemisellä on osuutta asiaan; ulkona on kylmää ja pimeää kun lähden töihin ja siellä on taas kylmää ja pimeää kun saavun kotiin. Tuntuu että pitäisi alkaa kasvattamaan rasvavarastoa talven varalle!

Itse en ole lainkaan syksy-ihminen. En jaksa herätä aamulla enää niin helpolla (vaikka ei se ole helppoa kesälläkään) ja illallakin olen väsynyt. Jonkin tason syysmasennusta ilmassa? Siksi tarvisin paljon energiaa ruuasta, että jaksan vipeltää. Nyt se ei ole kuitenkaan mahdollista jos aion elää ruokaohjeiden mukaan.

Tosin, nyt on jo neljäs viikko superdieettiä käynnissä, kaksi enää edessä. Kyllä sitä sen verran jaksaa ja sen jälkeen saa pienen levähdystauon ennen kun alan elämään vanhan ruokaohjeeni mukaan tai sovellan superdieetin ohjeita hieman.

Mutta onneksi tänään päivän piristykseksi tein pienen pizzan! Ja ihan ruokaohjeiden mukaan! Tai siis melkein, juusto on huijausta... Mutta sallittakoon se, tarvitsen energiaa ( --> tekosyy...) Pizzan pohjana on erittäin vähä hiilihydraattinen taikina, missä on 3g hiilareita. Eihän se ole paljoa? Mitään muuta siinä ei juuri olekkaan. Täytteeksi ohjeideni mukaan tonnikalaa 100g ja vihanneksia 200g, mistä tosin piti tehdä erillinen salaatti kun kaikki ei mahdu pizzan päälle. Taikinassa on lisäksi oliiviöljyä, joten sekin on nautittu tältä päivältä.

Ja tämän pizzan ansiosta jaksoin vihdoin ja viimein kömpiä sohvalta ylös ja lähteä salille! Siis kannatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti