torstai 7. tammikuuta 2010

Kiinalaista ruokaa ja 3D-elämyksiä

Tänään oli vuorossa lounas kiinalaisessa ravintolassa. Siellä on kyllä tullut käytyä jo muutamaan kertaan eli kanta-asiakaskorttia odotellessa. Ehdottomasti vakiintunut paikka on ravintola kävelykädulla eli Long Gong. Porista ei kyllä kiinalaisia ravintoloita paljoon löydy, kolme kylläkin, että edes vähän valinnan varaa. Viime aikoina on pitänyt ne kaksi muutakin testata, ettei vaan jäädä paitsi jostakin upeasta makuelämyksestä!

Jo aikaisemmin syksyllä kävimme Eteläpuiston varressa olevassa kiinalaisessa lounasaikaan, Pioni nimelläkö tämä ravintola kulkee? Ravintola näyttää siistiltä ja sisustus on mukava, mutta itse lounasajan tarjoilu oli kyllä pettymys, tottunut kun oli lounasbuffettiin. Siellä toimittiin niin että lounaslistasta valittiin annos ja sitten se tarjoiltiin pöytään. Ihan kuten muuhunkin aikaan, lista vaan taisi olla suppeampi. Annokset oli mielestämme pieniä mutta maittavaa kylläkin. Pitäisi ehkä joskus testata ilta-aikaan. Paikassa ei kyllä jostain syystä näytä koskaan hirveä ruuhka olevan :o

Ennen vuodenvaihdetta kävimme Isossakarhussa olevassa Kung Fu-buffetissa. Sitä en suosittelisi kenellekkään... Sijainti hyvä ja työntekijät vaikuttivat erittäin mukavilta. Mutta se ruoka... Lihapullia ja schezuan-kastiketta ei vaan saa yhdistää keskenään! Ja maissikeitto oli vain lähinnä maissinpaloja ja vettä missä oli epämääräisiä valkuais-klönttejä. Lihanpalat kastikkeissa oli turhan isoja ja riisi maistui oudolta. Listassa luvattiin jälkiruuaksi myös kakku, mikä osottautui pelkäksi piparkakuksi. Hyvänä puolena että sekin tuli koettua. Tästä lähtien voi tyytyä saamaan hyvää ruokaa.

Long Gong siis yltää ehdottomaksi suosikiksi. Vaikka lounas-buffetin antimet pysyvät lähes päivästä toiseen samoina, on ruoka totisesti hyvää. Keitto on erittäin maukasta samoin kun kaikki ruuat. Kevätkääryleet ovat myös kunnollisia toisin kuin Isonkarhun antimissa, missä ne muistuttivat Prisman pakastealtaasta ostetuilta ja uunissa kärähtäneiltä.

Maittavan ruuan jälkeen olikin hyvä suunnata katsomaan päivänäytökseen 3D-leffa Up! Kohti korkeuksia. Viimeksi olen nähnyt moisen moniulotteisen elokuvan ollessani viisi vuotta sitten Maltalla. Leffa oli joku luontodokkarin tyylinen meren kaloista ja muista olioista. Muistan vaan että siinä tuli kyllä silmät kipeäksi. Ehkä tekniikka on kehittynyt tai sitten silmäni parantuneet koska tänään sellaista ei tapahtunut. En kyllä ole varma kuinka paljon leffa erosi tavallisesta versiostaan, mutta hauska se oli noinkin katsoa. Itse leffasta kyllä tykkäsin. Hahmot ja itse tarina oli ihana. Ja ihastuin Dogi-koiraan millä oli söpön iso nenä :D

Kyllä tälläisinä päivinä kelpaa kun heti alkuun on tiedossa hyvää ruokaa ja sitten saa leffassa karkkia syödä ja ilta menee loikoillessa. Viikon päästä alkaakin sitten jo koulu ja töitä luultavasti riittää vapaa-aikana, joten täytyy näistä päivistä nauttiakkin!

2 kommenttia:

  1. me on käyty kerran siin Long Gongissa ja mä en tykänny niitten palvelusta :/ Mut ruoka oli kyl ihan oksuu. Ite tykkäsin enemmän tosta Pionista :) siel oli nami-bambuversoja *nams*

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, ainakin ne hymyilee ja kiittää kun lähdetään niin se riittää mulle :D Tosiaan tota Pionia olis testattava muutenkin.

    VastaaPoista