maanantai 4. tammikuuta 2010

Kokkailua

Tänään oli vuorossa hieman vaihtelua päivittäiseen ruokavalioon. Noh, yleensähän sitä tulee syötyä aika tylsästi kun kouluunkaan ei ole päässyt syömään eikä sitä nyt yksikseen jaksa kokkailla. Oltiin jo aikaisemmin mietitty että tänään jotain erilaista ja hyvä ohjekin oli löytynyt: friteerattua kanaa japanilaisittain (Tori no Kara-age). Ohje oli aika yksinkertainen: ensin kananpalat marinoitiin, kuorrutettiin jauhoilla ja sitten öljyyn paistumaan. Lisukeeksi riisiä ja salaattia, riisin päälle Tokyokanista ostettua riisimaustetta ja kananpalojen päälle tonkatsu-kastiketta.

Marinaadiin tuli pari kanamunaa, perunajauhoja, mausteita sekä sukiyakia millä me korvattiin sake. Ohjeessa mainittiin myös paahdetu seesamiöljy, mutta se ohitettiin tyytyväisenä. Ensin kanat siis laitettiin marinaadiin, minkä jälkeen ne nosteltiin vehnäjauho-perunajauho sekoitukseen. Sitten kanat vain öljyyn paistumaan.



Tämän ruuan valmistus oli kyllä erittän mukavaa. Joskus se on vaan hienoa kokata jotain erilaista :) Ja ehkä mun sisälläni asuu pieni superkokki joka vaan odottaa tilaisuuttaan *nyöks* Ateria oli myös erittäin herkullinen! Vaikka ei koskaan moista olla kokeiltu niin silti onnistui erittäin hyvin. Masu tuli mukavasti täyteen kyllä!




Tietysti tästä mahtiateriasta oli seurauksena tiskivuori, mutta sitä ehtii murehtii vasta huomenna!



2 kommenttia: