perjantai 6. heinäkuuta 2012

Mitä sinä söit tänään?

Aloitin tänään toteuttamaan eilen saamaani ruokaohjettani. Pidimme melkein tunnin keskustelun liikuntakeskus Puls:in asiantuntijan kanssa omista tavoitteistani ja miten minun kannattaa parantaa nykyistä ruokailuani jotta nämä tavoitteet saisin tavoitettua. Olin tehnyt kolmen päivän ruokapäiväkirjan, minkä aikaa luulin syöneeni kohtuullisen terveellisesti, mutta pieleen meni.

http://www.sxc.hu
Nykyinen ruokaohjeeni on paljon proteiinipitoisempi kuin mitä normaalisti syömiseni on ollut. Hiilihydraatit on laitettu lähinnä aamupalaan ja treenaamisen jälkeiseen ruokailuun. Päivän aikana pitäisi tulla miinus kaloreita, jotta laihtumista tapahtuisi, mutta kuulemma minun pitäisi saada lihaksiakin kunnolla kasvatettua ja jaksaa mennä kuin pieni aropupu. Ja kyllä siinä ruokaa saa! Tänään olin jo aamupalan jälkeen ihan ähki puhki täynnä. Eniten vaivaa alussa tuottaa ruokien punnitseminen ja mittaaminen. En luota omaan kykyyni arvioida ruokamääriä, joten olen ottanut keittiävaakani käyttöön. Uskon kuitenkin että siitä saa luopua aika pian kun opin kuinka paljon 100g kanaa on ja kuinka paljon 10g pähkinöitä. Ei paljoa siis.

Ruokaohje sisältää jokaiseen ruokailuun erilaisia vaihtoehtoja mistä saan koota mieleiseni. Esimerkiksi päivälliseksi on vaihtoehtoina kana, liha, kala tai feta minkä lisäksi keitän joko täysjyväpastaa tai -riisi, kvinovaa tai joskus peruna. Hätätapauksessa myös täysjyväleipä käy. Tämän lisäksi paljon kasviksia oman mielen mukaan. Ruokailuja muutetaan sen mukaan onko treenipäivä vai ei. Tässä esimerkkinä tämän päivän ruokailu:

Aamupala: Kaurapuuro (1,5dl kaurahiutaleita + 0,5dl vehnäleseitä), marjoja 100g, maitorahka 125g

Välipala: omena, cashew-pähkinöitä 10g (eli noin 6 pähkinää)

Lounas: Kana-feta salaatti: Salaattia, tomaattia ja kurkkua yhteensä 200g, kanaa 50g, fetaa 50g

Välipala: maitorahkaa 125g, ananaspurkki

Päivällinen: riisiä 40g, lohta 100g, wokki-vihanneksia kookosöljyssä paistettuna 200g

Iltapalaa en ole vielä syönyt, mutta se tulee olemaan kahden munan munaksa mihin voin heitellä vihanneksia sekaan. Tämä ruokavalio on vielä sen verran testissä, että seuraan muutaman viikon ajan miten ateriat sopivat minulle, tuleeko niiden välillä kauhee nälkä ja syntyykö tuloksia. Sitten vasta tietää kuinka sopiva tämä on. Mutta mielenkiinnolla vien syömistä eteenpäin!

Nyt vielä venyttelyn pariin kun lihaksissa vielä tuntuu eilinen treeni! Jätin jopa kendon väliin tältä päivältä, jotta saan pidettyä edes yhden vapaapäivän tällä viikolla. Alkuviikko meni tenniksen alkeiskurssin parissa ja salilla sekä kendo-treeneissä. Huomenna on tarkoitus mennä tennispalloja mätkimään ihan omin päin ja olen aamuksi varannut myös jumpan. Sunnuntaina kendo. Eli liikuntaa riittää, kuulemma hieman liiaksikin :) Mutta nyt on testikausi menossa, pian kai opin mihin panostan! Ja ymmärrän kyllä lepopäiviä pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti