torstai 9. toukokuuta 2013

Ulkoliikuntaa!

Kesä on selvästi taas harppausta lähempänä kun puut alkavat jo vihertämään ja täällä länsirannikolla huideltiin jo yli kahdenkymmenen asteen lukemissa! Pakko sanoa, olen asiasta hurjan onnellinen :)

Tennispallojen yliluonnollinen hehku!
Kuvan ottanut tenniskamuni :)
Kesän tulon myötä myös tenniskentille on viritelty taas verkot paikalleen ja olemme päässeet tässä viikon aikana jo kolme kertaa mätkimään tennispalloja :) Ja nimenomaan mätkimään, en tiedä voiko sitä vielä sanoa pelaamiseksi. Mutta pakko myöntää, olen jopa kehittynyt viime vuodesta, koska sain tänään ensimmäiset pisteeni pelissä!

Se on hienoa mennä ulos pelaamaan vaikkapa juuri tennistä koska se ei edes tunnu niin liikunnalta. Pelaaminen on hauskaa mutta samalla tulee hiki ja joutuu nopeasti juoksemaan pallon perässä. Itselläni tuntuu olevan aivan surkea reagointikyky ja olen tosi hidas, mutta ehkä tämä laji parantaa näitä ominaisuuksia sitten ajan kanssa.

Kesä tarjoaa myös paljon muita mahdollisuuksia ulkona liikkumiseen mitä ei talvella ole. Itse en ole kovinkaan talvi-ihminen, hiihtosukseni myytiin jo ajat sitten kun kuulemma ne olivat minulle käyneet jo vuosia sitten liian lyhkäiseksi. Joten ladullakaan en ole tainnut käydä aikoihin. Mutta kesällä koko luonto on paremmin käytettävissä, juokseminen ja lenkkeily helpottuu kun ei tarvitse niin paljoa miettiä pukeutumista ja liukkaita teitä ja oman kuntopiirin voi tehdä vaikka puistossa. Viime kesänä naapuripuistossa, siis lähes ikkunani alla pidettiin kahvakuulatunteja joka keskiviikko. Kertaakaan en mennyt mukaan kun en tiennyt mikä ryhmä on kyseessä, mutta jos he vielä tänä vuonna siihen ilmestyvät, todellakin raahaan oman kahvakuulanikin mukaan :)

Vaikka itse nautinkin täysillä salitreenistä, saa kunnon liikuntaa myös ilman kalliita jäsenmaksuja. Ulkoilmassa saa aikaan hyvän treenin jos vain haluaa ja samalla raikasta ilmaa pelkän sisällä olemisen sijaan. Sitä voi pyöräillä paikasta toiseen säästäen bensakustannuksissa tai kävellä jos matkat eivät ole kovin suuret. Itse pitää myöskin palata tämän hyötyliikunnan pariin ja pyöräillä paikasta toiseen heti kun pyöräni on huollettu. Varsinkin kun pikku autoni joutuu huoltoon...

Nautitaan siis taas lämpenevästä ulkoilmasta täysillä, se kun täällä Suomessa ei kestä kovinkaan kauaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti