torstai 16. toukokuuta 2013

Liiku ilolla ulkonakin!

Ah, kesä!

Tänään täällä länsirannikoilla paistoi aurinko ja lukemat olivat päiväsaikaan reilusti yli 20 astetta. Siis kelpaa! Töissä sain vähän väliä kuulla kuinka ihmiset päivittelivät kaunista ilmaa ja katselin vain haikeana viimeiset kolme tuntia toimiston ikkunasta ulos. Onneksi olin aamulla lähtenyt töihin kävellen niin sain nauttia kotimatkasta täydellä teholla.

Sää oli myös mitä mainioin ulkona järjestettävään kahvakuulatreeniin! Kuten aikaisemmin jossain postauksessa kirjoittelinkin, aivan asuinrakennukseni vieressä järjestetään kesäisin kahvakuulailua. Paikkana on pieni puisto kahden rauhallisen tien välissä vihreällä nurmella. Paikka on saavutettavuutensa kannalta minulle mitä parhain :) Kuulailun järjestää paikallinen yritys Liiku Ilolla. He järjestävät myös kaikkia muita jumppia, juoksukouluja, ohjausta yms. Satakunnan alueella kohtuu hintaan.

Treenin jälkeen naamani oli yhtä heloittavan punainen kun uusi pinkki treenipaitani ja lippikseni, joten hyvin sovein treenivaatteiden kanssa yhteen. Treeni oli siis erittäin tehokas, kiitos siitä myös porottavalle auringolla mikä antoi osansa.

En ole ennen tämän firman jumpissa käynyt, koska maksan jäsenyyttä kuntosalille. Ja mielestäni ulkoliikunnaksi mistä ei mene tilakustannuksia, tällainen jumppa on hieman kallis kertamaksulla, olihan se 5,50€. Tietenkään toista jumppakorttia minun ei kannata kuntosalin kilpailijalle ottaa.



Kirjaanpas tähän päivän treeni ylös. Mielestäni sellainen että voi hyvin tälläistä settiä tehdä itsekin jos pihalta hieman tilaa löytyy. Treeniin kuului kolme settiä jotka tehtiin erikseen (ensin setti1 sitten setti2 ja viimeiseksi setti3). Alkuun pieni lämmittely ja loppuun venyttelyt. Taukoja sai tarpeen mukaan pitää settien lomassakin.

Setti 1: 
  • kulmasoutu kahdella kahvakuulalla 10-15 kertaa
  • työntö viisi kertaa per puoli
Setti 1 tehtiin viisi (5) kertaa.

Setti 2:
  • 100 x etuheilautus ylös asti. Sai, ja pitikin jakaa pienempii sarjoihin, eli noin 20 etuheilautusta raskaalla kuulalla ja pieni tauko ja sitten jatkuu kunnes satanen tulee täyteen.
Setti 3:
  • Kierto pään ympäri 10 x suuntaa vaihdellen
  • Kyykky kahvakuulan kanssa
  • Juoksu puiston ympäri (n. 200m)
Setti 3 tehtiin viisi (5) kertaa

Voin sanoa että kyllä reisissä alkoi lopussa jo tuntumaan. Alkuun olikin yläkroppaa, mutta toisessa setissä olivat nuo etuheilautukset mitkä alkaa tuntua hyvin takareisissä ja pepussa ja aivan pienen tauon jälkeen lähti liikkeelle kolmas setti missä oli kyykky ja juoksu. Ensimmäisen kierroksen jaksoin juosta erittäin lujaa, mutta viimeinen viides kierros meni jo aika rauhalliseen tahtiin vaikka yritti itseään hoputtaa eteenpäin. Mutta ei se suinkaan haittaa, pitää itsensä väsyneeksi saadakkin :)

Loppujen lopuksi tämä kyseinen jumppa, niin tehokas kuin se olikin, ei ehkä ollut hintansa arvoinen... Saman treenin saan vedettyä itse ja vielä paremmissa maisemissakin. Mutta aina pitää kokeilla ja taas sai uusia ideoita omiin kotitreeneihin! Ja samalla nautittua auringosta kuntosalilla oleilun sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti