maanantai 21. tammikuuta 2013

Venyy, vai venyykö?

Olen varmaan yksi huonoimmista ja laiskoimmista venyttelijöistä! Tiedän täysin tarkkaan kuinka tärkeää se on ja kuinka hyvää se tekisi, mutta jostain syystä olen tämän asian suhteen hyvin saamaton. Venyttelen lämmittelyn yhteydessä kuntosalilla hieman ja treenin jälkeen pyrin venyttelemään ne lihakset, mitä olen treenannut. Joskus ja silloin tällöin venyttelen kunnolla myös kotona, mutta usein se jää. Ei saisi jäädä...

Tämän vuoden yhdeksi tavoitteeksi kuului venyttelyn lisääminen, joten lainasin kirjastosta Virkistävää venyttelyä kirjan. Tavoitteena on listätä venyttelyä niin treenien jälkeen kuin ihan arkipäiväänkin.

Venyttelyllä on hurjasti positiivisia vaikutuksia elämäämme ja sen tulisi olla tärkeä osa ihan jokaisen arkea! Lihaskunnon jälkeen venyttelyllä palautetaan lihakset lepopituuteensa, mikä on tärkeää jos ei halua kehttyä jäykäksi ja kankeaksi jässikäksi. Heitä salilla joskus näkee. Venyttely myös parantaa aineenvaihduntaa ja vilkastaa verenkiertoa ja mikä tärkeitä, se rentouttaa!


Kehon huoltaminen on yhtä tärkeää kuin muu kuntoilu ja terveellinen ruokailu. Erityisesti istumatyö ja opiskelu rasittaa omalla kohdallani selkää ja hartioita ja olosta tulee helpolla jäykkä ja tukkoinen. Silloin monesti tuntuu ettei jaksaisi tehdä mitään kun ei veri kierrä kunnolla.

Venyttely on tärkeää myös lihaskasvun kannalta. Lihaskalvon tiukkuus voi olla este lihaksen kasvamiselle. Tällöin myös loukkaantumisriski kasvaa!

Omalla kohdallani erityisesti jalkojen venyttely on tärkeää, koska ne ovat joutuneet monen vuoden ajan erittäin kovilla kendoa harjoitellessa. Akilles raukkani on kärsinyt erilaisista vaivoista ja rasittuu edelleen aika ajoin, joten sen ja pohkeiden venytys on itselle välttämätöntä.

Notkea ja hyvinvoiva keho on myös kaunis ja ryhdikäs. Kannattaa siis venytellä ja pitää huolta omasta vartalostaan!


Lähteet muun muassa täältä ja täältä

Kuva weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti