sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kirjaa tavoitteesi ja saavuta ne!

Selkeät tavoitteet ovat paras apu muuttaessa omaa elämäntapaansa. Tavoitteiden tulisi olla sellaisia, että ne ovat mitattavissa eikä vain yleispäteviä kuten "haluan laihduttaa". Parhaiten omat tavoitteesa saavuttaa kun ne kirjaa ylös ja kertoo ne myös omalle perheelleen tai parhaalle tukiverkostolleen, jotta muut osaavat kannustaa tavoitteiden saavuttamisessa! Sen takia olen tänään itsekin käyttänyt aikaa tavoitteiden kirjaamiseen!

Sain joululahjaksi Wellness Journalin, mikä sisältää kaiken kuntoiluiden kirjaamisesta, ruokapäiväkirjoihin ja vitamiinien syömiseen, mutta sinne voi kirjata myös koko vuoden tavoitteet niin viikottain kuin kuukausittainkin. Olen siis miettinyt mitä haluan, mitkä ovat sellaisia asioita mitä pitäisi parantaa ja koska minun pitäisi saavuttaa tiettyjä välietappeja.



Vuoden ensimmäisen viikon tavoitteena oli saada taas terveellinen ruokailu osaksi päivittäistä rutiinia, ja olenkin siinä kohtuullisesti onnistunut. Viikottaiset tavoitteet ovatkin minulla lähinnä elämäntapaan liittyviä. Ensi viikolla tavoitteena on onnistua terveellisestä ruokailusta vaikka koulu ja työt alkavat ja päivttäinen rytmi muuttuu tästä lomailusta hyvinkin paljon. Tulevia tavoitteita ovat muun muassa juoksuharrastuksen lisääminen viikottaisiin treeneihin, jumppien lisääminen viikkoon ja veden juomisen lisääminen.

Kuukausittaiset tavoitteeni ovat enemmän tuloksia mitä haluan saavuttaa. Tammikuun loppuun mennessä haluan pudottaa kaksi kiloa, mitkä ovat tässä joulun kiireissä vyötärölleni tulleet. Haluan lisätä lihasmassaani, saada vyötärönympärysmittaa pienemmäksi... Toukokuun loppuun mennessä haluan olla bikini kunnossa! Tämä ei ole ehkä niinkään mitattava, mutta haluan olla sellaisessa kunnossa että voin ylpeänä laittaa bikinit päälle ja mennä rannalle ottamaan aurinkoa. Tavoitteita olen pyrkinyt nyt kirjaamaan ensimmäiselle puolelle vuodelle ja haluan niiden olevan realistisia.

Nyt siis seurataan saavutetaanko nämä tavoitteet :)

Kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti