tiistai 15. tammikuuta 2013

Herkullinen ja terveellinen ateria

Joskus tuntuu, että on pakko saada jotain sellaista ruokaa mitä ennen söi. Alkaa tehdä mieli hampurilaisia, ranskalaisia, pizzaa ja kaikkia herkkuja. Onneksi tällaiset ruuat voi valmistaa helposti myös terveellisistä vaihtoehdoista, joista tänään kokeilin ensimmäistä kertaa bataatti ranskalaisia!

Joskus aikaisemminkin ostin bataatin, mutta se homehtui jääkaappiini koska en saanut tehtyä siitä mitään. Nyt ostin jälleen kerran yhden bataatin, mutta tällä kertaa sain jotain kokattuakin. Ja eipä siihen paljoa aikaa eikä vaivaa mennyt! Tämän takia oli pakko mennä salille oikein kunnolla rääkkäämään reisilihaksia, että voin hyvin mielin aterian syödä. Ja oli sen arvoista!

Ranskalaiset tai lohkoperunat on helppo valmistaa, jossei niiltä odota mitään ihmeellistä. Itse vain suikaloin bataatin ranskalaisten muotoon, laitoin kulhoon mihin laitoin kookosöljyä ja mausteet ja sekoitin. Sitten vain pellille ja uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Eräästä ohjeesta luin että herkullisen vaihtoehdon saa myös lisäämällä joukkoon vaahdotetun kananmunan valkuaisen, mikä tekee ranskalaiset rapeammaksi.

Ranskalaisten kaveriksi söin lohta ja paprikaa. Raejuusto lautaselta unohtui, koska olin liian kiireinen maistamaan ruokaani.

Ranskalaiset voisi maustaa myös jälkikäteen, mikä voisi olla hyvä idea koska mausteet olisivat vaimakkaammat silloin bataatin pinnalla, mutta näinkin erittäin hyvää! Lisukkeeksi voisi valmistaa myös dipin kermaviilistä ja mausteista. Kokeillaan sitä seuraavaan bataatin puolikkaaseen, mikä jääkaapista löytyy :)

5 kommenttia:

  1. Näyttääpäs tosi hyvälle! Nam!

    VastaaPoista
  2. Hyvä vaihtoehto grillien ranskalaisille kyllä! :) Bataatti on itselle aika vieras kapistus, joten olin kyllä ihan positiivisesti yllättynyt.

    VastaaPoista
  3. Pitääkin joskus kokeilla :)-R

    VastaaPoista
  4. Paljon kaloreita suunnilleen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule juuri koskaan kaloreita laskettua, mutta näin yhtäkkisen summailun jälkeen 330 kaloria tulisi. Tuosta annoksestahan puuttuu vallan raejuusto ja kasviksiakin pitäisi olla enemmän :) Toki kaloreita voisi vähän enemmän ollakkin, ei niitä kannata liikaa pelätä.

      Poista