
Ranskalaiset tai lohkoperunat on helppo valmistaa, jossei niiltä odota mitään ihmeellistä. Itse vain suikaloin bataatin ranskalaisten muotoon, laitoin kulhoon mihin laitoin kookosöljyä ja mausteet ja sekoitin. Sitten vain pellille ja uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Eräästä ohjeesta luin että herkullisen vaihtoehdon saa myös lisäämällä joukkoon vaahdotetun kananmunan valkuaisen, mikä tekee ranskalaiset rapeammaksi.
Ranskalaisten kaveriksi söin lohta ja paprikaa. Raejuusto lautaselta unohtui, koska olin liian kiireinen maistamaan ruokaani.
Ranskalaiset voisi maustaa myös jälkikäteen, mikä voisi olla hyvä idea koska mausteet olisivat vaimakkaammat silloin bataatin pinnalla, mutta näinkin erittäin hyvää! Lisukkeeksi voisi valmistaa myös dipin kermaviilistä ja mausteista. Kokeillaan sitä seuraavaan bataatin puolikkaaseen, mikä jääkaapista löytyy :)
Näyttääpäs tosi hyvälle! Nam!
VastaaPoistaHyvä vaihtoehto grillien ranskalaisille kyllä! :) Bataatti on itselle aika vieras kapistus, joten olin kyllä ihan positiivisesti yllättynyt.
VastaaPoistaPitääkin joskus kokeilla :)-R
VastaaPoistaPaljon kaloreita suunnilleen?:)
VastaaPoistaEi tule juuri koskaan kaloreita laskettua, mutta näin yhtäkkisen summailun jälkeen 330 kaloria tulisi. Tuosta annoksestahan puuttuu vallan raejuusto ja kasviksiakin pitäisi olla enemmän :) Toki kaloreita voisi vähän enemmän ollakkin, ei niitä kannata liikaa pelätä.
Poista